Ağrı Çevre

Eleşkirt'te 59 MW Güneş Enerjisi Santrali İçin ÇED Olumlu Kararı Verildi

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde Eti Krom A.Ş. tarafından planlanan Değirmengeçidi Güneş Enerji Santrali projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan ÇED olumlu kararı çıktı.

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesine bağlı Değirmengeçidi Köyü'nde Eti Krom A.Ş. tarafından yapılması planlanan Değirmengeçidi Güneş Enerji Santrali (GES) projesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ağrı'nın Eleşkirt ilçesi Değirmengeçidi köyü sınırları içerisinde, Eti Krom A.Ş. tarafından yapılması planlanan 59 MWm/59 MWe kapasiteye sahip Değirmengeçidi Güneş Enerjisi Santrali projesine ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecini tamamladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 59 MW kurulu güce sahip olacak ve yaklaşık 50,98 hektarlık bir alanda hayata geçirilecek proje için sunulan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenerek olumlu bulundu.

ÇED Yönetmeliği'nin 14. maddesi uyarınca halkın görüşleri ve komisyon çalışmaları dikkate alınarak projeye "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" kararı verildi. Kararın, Ağrı Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.

Bakanlık açıklamasında, projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlara uyulması gerektiği vurgulanarak, 2872 sayılı Çevre Kanunu ve ilgili yönetmeliklerin hükümlerine uygun hareket edilmesi gerektiği ifade edildi. Projenin hayata geçirilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlardan gerekli izinlerin alınmasının zorunlu olduğu bildirildi.