Ekonomi

DHL Group'un Innovation That Moves (ITM) etkinliği başladı

DHL Supply Chain Türkiye Genel Müdürü Buket Cox:
- "İnsan değerinin, daha katma değerli işlere kanalize edilmesine yönelik çalışmalarımız var. Bu çalışmalar, bizi hız, çözümü hızlı sunma anlamında çok daha yetkili hale getiriyor"

İSTANBUL (AA) - DHL Group tarafından gerçekleştirilen "Innovation That Moves (ITM)" etkinliği İstanbul'da başladı.

DHL Group çalışanları, DHL İnovasyon Merkezi ve iş ortakları, ITM etkinliğinde bir araya geldi. Etkinlik kapsamında "Lojistikte İnovasyon" başlıklı panel düzenlendi. Panelin ardından, katılımcılar DHL İnovasyon Merkezi'ne ait yenilikçi ürünlerin yer aldığı sergiyi gezdi.

Panelde, DHL Group'un Türkiye'deki 5 biriminin genel müdürleri, şirketlerinin teknolojik çalışmalarını paylaştı.

DHL EMEA, Teknolojiden Sorumlu Bölgesel Müşteri Direktörü Vildan Demir moderatörlüğündeki oturumda, DHL E-Commerce (MNG) Türkiye Genel Müdürü Kağan Gündüz, DHL Express Türkiye Genel Müdürü Volkan Demiroğlu, DHL Freight Türkiye Genel Müdürü Murat Kavrar, DHL Global Forwarding Türkiye ve Doğu Akdeniz Ülkeleri Genel Müdürü Berna Yılmaz Ciğeroğlu ve DHL Supply Chain Türkiye Genel Müdürü Buket Cox konuşmacı olarak yer aldı.

DHL'in küresel pazarın değişen taleplerini karşılamaya yönelik yaklaşımlarının ele alındığı oturumda, DHL E-Commerce (MNG) Türkiye Genel Müdürü Kağan Gündüz, MNG'nin satın alınmasıyla birlikte, DHL'in e-ticaret hizmetleri konusunda geliştirdiği hizmetleri hakkında bilgiler verirken, DHL Express Türkiye Genel Müdürü Volkan Demiroğlu, hızlı hava taşımacılığı alanında sundukları çözümleri daha ileriye taşıyabilmek için gerçekleştirdikleri yatırımları paylaştı.

DHL Freight Türkiye Genel Müdürü Murat Kavrar da DHL'in Strateji 2030 çerçevesinde yenilik ve sürdürülebilirlik konularında yaklaşımları hakkında bilgiler verdi.

DHL Global Forwarding Türkiye ve Doğu Akdeniz Ülkeleri Genel Müdürü Berna Yılmaz Ciğeroğlu ise şirketin sürdürülebilirlik alanında gerçekleştirdiği yenilikleri, DHL Supply Chain Türkiye Genel Müdürü Buket Cox da daha dirençli ve esnek operasyonlar için hangi teknoloji ve stratejilerin devreye alındığıyla ilgili bilgileri aktardı.

Panelin ardından katılımcılar, etkinliğin gerçekleştirildiği oteldeki stantta bulunan DHL İnovasyon Merkezi'ne ait yenilikçi ürünlere ait sergiyi gezdi. Katılımcılar, yenilikçi uygulamalar hakkında bilgi edindi.

Birleşik Arap Emirlikleri-Dubai, Almanya-Köln, ABD-Şikago ve Singapur olmak üzere 4 farklı lokasyonda yer alan DHL İnovasyon Merkezleri, DHL'in yeni fikirleri keşfetmek, gelişmekte olan teknolojileri test etmek ve en iyi uygulamaları hayata geçirmek için tüm paydaşlarıyla işbirliği yaptığı ortak bir alan olarak hizmet verirken, otomasyon, yapay zeka ve veri analitiğindeki ilerlemelerden yararlanarak lojistik ortamını dönüştürmede önemli bir rol oynuyor.

DHL İnovasyon Merkezleri'nin her biri fırsatları belirlemek, zorlukları çözmek ve lojistiğin geleceğini şekillendirmek için müşterilerin ihtiyaç ve iş modellerine dayanan, özelleştirilmiş çok çeşitli atölyeler, turlar, etkinlikler ve trendlere dair içgörüler sunuyor.

DHL Orta Doğu ve Afrika İnovasyon Merkezi Başkanı Irina Albanese ve DHL Supply Chain Dijital Dönüşüm Ofisi Kıdemli Direktörü Thijs Hulstman ise "Lojistikte İnovasyonla Geleceği Güçlendirmek" başlıklı oturumda, sektördeki dönüşümü katılımcılarla paylaştı.

- "En büyük yardımcımız inovasyon"

DHL Supply Chain Türkiye Genel Müdürü Buket Cox, panelde yaptığı konuşmada, depolama, entegre nakliye hizmetleri ve müşterilerinin ihtiyaçlarına özel belirledikleri hizmetlerin sunumunda inovasyonun öneminin bir kez daha ön plana çıktığını belirtti.

Özellikle müşterilerinin ihtiyaçlarına karşılık verebilecekleri hızlı, dayanıklı ve çoklu alternatifli tedarik zinciri çözümleri sunduklarını vurgulayan Cox, "Bu anlamda da bize en büyük yardımı aslında inovasyon sağlıyor. İnovasyon, tedarik zinciri çeşitliliğini bize getiriyor. Bu çeşitlilik kapsamında değişik araçlarla değişik yöntemlerle müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarını çok önceden öngörebilmek, arz-talep dengelerini önceden değerlendirebilmek ve bu anlamda beklenmedik koşullara da hızlı cevap verilebilecek esnekliklere ve atikliklere sahip çözüm ortaklarına dönüşmek bizim en büyük gayemiz. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnovasyon da tam bunun ortasında rol alıyor." diye konuştu.

Cox, "Biz diyoruz ki müşterilerimiz kendi ana işlerine odaklansınlar. Biz onlar için uzmanı olduğumuz lojistik işini yapalım ve onlar büyüsünler. Biz de en iyi bildiğimiz işte onlara bu süreçleri kolaylaştırarak destek olalım. Bu anlamda da en büyük yardımcımız inovasyon yani teknoloji." değerlendirmesinde bulundu.

Pazar taleplerini karşılayabilmeleri için müşterileriyle birlikte hızlı hareket etmelerini sağlayan ve yapay zekanın merkezde bulunduğu birtakım depo çözümleri olduğunu dile getiren Cox, talebi doğru anlayabilmek adına birtakım sistemlerin bulunduğunu söyledi.

Cox, sistemlerden, envanterleri optimize etme şansına sahip olduklarının ve kritik süreçleri otomatikleştirmeyle ilgili süreç yönetimlerinin olduğunun altını çizerek, "Böylelikle insan değerinin, daha katma değerli işlere kanalize edilmesine yönelik çalışmalarımız var. Bu çalışmalar, bizi hız, çözümü hızlı sunma anlamında çok daha yetkili hale getiriyor." ifadesini kullandı.

Tedarikçi risk analizlerini yapma şansına sahip olduklarına dikkati çeken Cox, sözlerine şöyle devam etti:

"Buralarda hep yapay zekadan çok yararlanıyoruz. Örnek vermek gerekirse bizim kendi depolarımızda da çok kullandığımız akışta hizmetin sürdürülebilirliğini engellemeyecek bir düzen kurmak çok önemli. Bu anlamda bizim stratejimizin de ilk ve önemli adımıdır dediğimiz, her zaman yaptığımız gibi DHL olarak başlangıç gündem maddesi iş sağlığı ve iş güvenliğidir. Önleyici iş sağlığı ve iş güvenliği anlık yakalamaları gibi henüz bir kaza yaşanmadan kazanın önceden tespit edilerek gerekli düzeltici aksiyonların alınması yönünde yapay zekayı merkezimize koyarak çözümler üretiyoruz."

Nesnelerin internetine (IoT) değinen Cox, "Bize çok büyük bir yol çiziyor. Envanter ve sevkiyat planlamalarında nesnelerin internetinden yararlanıyoruz. Aynı zamanda tehlikeleri algılayan acil durum müdahaleleri oluşturuyoruz. Pandemide de gördük, değişen dönemlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey envanter ve sevkiyat takibi." şeklinde konuştu.

Etkinlik, 17 Nisan'a kadar devam edecek.

Kaynak: ANADOLU AJANSI