Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlar, bıçak ve satırları demircilere getirerek hem onarılmasını hem de biletilmesini sağlıyor.
Bingöl: Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde bıçak ustaları bayram nedeniyle yoğunluk yaşarken, aynı zamanda vatandaşlar tarafından getirilen eski ve kırık bıçaklar da hem onarılıyor hem bileniyor. Merkeze bağlı İnönü Mahallesi'nde 5 kuşaktır demircilik yapan Ömer Alantar, Kurban Bayramı nedeniyle yoğunluk yaşıyor. Hem kentteki kasaplar hem de vatandaşlar, bayram öncesi bıçak ve satırları getirerek onarımı veya bilemesini yaptırıyor. Usta Alantar, "Demirciyim, 5'inci kuşağım. Dededen kalma mesleğimizdir. Kurban Bayramı nedeniyle yoğunluk var, fazla değil ama var. Hamdolsun işimiz iyidir çok şükür. Kurbandan dolayı bıçak ve satır getiriyorlar, kasatura getiriyorlar. Getirdiği zaman da hepsini titizlikle yapıyoruz" dedi.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bingöl'deki sondakika tüm Güncel Bingöl, İnönü Mahallesi, Kurban Bayramı ve Demircilerde Kurban Bayramı mesaisi haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.