Yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisinin delta varyantı daha çok gençleri etkiliyor. Vaka sayısının arttığı Malatya’da en fazla vaka, Darende ilçesinde görüldü.
Malatya - Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan 7-13 Ağustos tarihleri arasındaki ilçelerdeki haftalık vaka sayısına göre, 100 bin kişide 261,24 ile Darende ilçesi en fazla vaka görülen ilçe oldu. Darende’yi 244,70 ile Battalgazi ve 211,50 ile Yeşilyurt ilçeleri takip etti.
Doğanyol ilçesinde sıfır vaka görülürken, Yazıhan ilçesi de 84,46 ile en az vaka görülen ilçe oldu.
“Aşılarımızı yaptırmak için geç kalmayalım”
Bu arada, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, sosyal medyada yaptığı açıklamada aşı konusunda yine uyarı yaparak, “Haftalık yüz bin kişiye düşen vaka sayımız gittikçe artıyor. Delta varyantı daha çok gençleri etkiliyor. Aşılarımızı yaptırmak için geç kalmayalım” dedi. Kaynak:İHA
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Malatya'daki sondakika tüm Güncel Battalgazi, Darende, Doğanyol, Malatya, Recep Bentli, Sağlık Bakanlığı, Yazıhan, Yeşilyurt ve Delta varyantı daha çok gençleri etkiliyor haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.