Yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisinde yüksek risk grubunda yer alan Malatya'da esnafa aşı belgesi veriliyor.
Malatya - Yüz binde 36- 100 arası vaka yüksek risk grubunda yer alan Malatya'da vaka sayısı 89,56'ya yükseldi. 17- 23 Temmuz arası yüz binde 45,68 olan Malatya'da 24- 30 Temmuz arası ise yüz binde 89,56'ye yükselen korona korkutuyor. Malatya'da bu dönemde vaka sayısı, bir önceki haftaya göre yaklaşık yüzde 100 artarak, 100 bin kişide 45,68'den 89,56'ya yükseldi.
İlçelere göre durum
İlçelere göre son rakamlarda Pütürge 219,57 ile rekor kırdı. Pütürge'yi 195,80 ile Kale, 100,03 ile Yeşilyurt takip etti. En az korona ise 9,97 ile Arapgir ve 20,90 ile Akçadağ'da görüldü.
Bu arada, esnaflara aşı belgesi verilmeye başlandı.
Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, "Esnafımızı ziyaret ederek tüm personeli aşılı olan işletmelerimize belgelerini takdim ettik. Pandeminin bitmesi için sorumluluğunu yerine getiren esnaflarımıza teşekkür ediyor, esnaflarımızı aşılarını tamamlamaya davet ediyorum" dedi. Kaynak:İHA
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Malatya'daki sondakika tüm Güncel Akçadağ, Arapgir, Kale, Malatya, Pütürge, Recep Bentli, Yeşilyurt ve Covid 19 yüksek risk grubundaki Malatya'da esnafa aşı belgesi haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.