Tunceli'de bir grup sporcu, buz tutan Ağlayan Kayalar şelalesine ilk buz tırmanışı gerçekleştirdi.
TUNCELİ - Tunceli-Pülümür yolunun 40'ıncı kilometresinde bulunan Ağlayan Kayalar donmuş sütün şelalesine ilk buz tırmanışı gerçekleştirildi. Zafer Küçüksu, Şenol Bezek ve Erciyes Üniversitesi Dağcılık Kulübü sporcularından Seyit Ali Demirezen, Osman Özşen ve Ahmet Faruk Demirezen sütün şeklinde donmuş şelaleye kazma ve krampon yardımı ile tırmanış gerçekleştirdi. Kısa sürede zirveye ulaşan sporcular daha sonra iniş gerçekleştirerek etkinliği tamamladı.
Sporcular, bölgenin buz tırmanışı için ciddi potansiyel taşıdığını ifade etti.
Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Diyadinnet.com olarak, Tunceli haberinin içeriğini herhangi bir şekilde değiştirmeden, abonesi olduğumuz Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı (İHA)'dan aldığımız haliyle sizlere sunuyoruz. Tunceli Haberleri kategorisindeki bu haberin doğruluğu ve güvenilirliği ile ilgili tüm hukuki sorumluluk ilgili haber ajanslarına aittir..
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Tunceli'deki sondakika tüm Güncel Faruk Demir, Kilometre, Pülümür, Spor, Tunceli ve Buz tutmuş şelaleye tırmandılar haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.