
Bingöl: Bingöl Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, kentte olası afetlere karşı ortaokul ve lise öğrencilerini bilgilendirdi.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığına geçici olarak görevlendirilen JAK timi, Sancak beldesindeki Çok Programlı Anadolu Lisesi ile Ilıcalar beldesindeki Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileriyle bir araya geldi.
Deprem, sel, çığ gibi doğal afetlerde arama kurtarma faaliyetleri, olumsuz hava ve arazi koşullarında tahliye konusunda öğrencileri bilgilendiren ekipler, yurt genelinde meydana gelebilecek her türlü afetlerde JAK timinin etkin bir rol üstlendiğini belirtti.
Eğitimde arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili sunum yapan JAK timi, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.
Kaynak: ANADOLU AJANSI
Diyadinnet.com olarak, Bingöl haberinin içeriğini herhangi bir şekilde değiştirmeden, abonesi olduğumuz Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı (İHA)'dan aldığımız haliyle sizlere sunuyoruz. Bingöl Haberleri kategorisindeki bu haberin doğruluğu ve güvenilirliği ile ilgili tüm hukuki sorumluluk ilgili haber ajanslarına aittir..
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bu kapsamda, Bingöl'ün dört bir yanından Güncel haberleri de dahil olmak üzere, Bingöl, Deprem, Jandarma gibi önemli konularda haberleri takip ediyor ve sizlerle paylaşıyoruz.
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.