insan Ne ile Yaşar Simon, karısı ve çocuklarıyla beraber bir kulübede yaşayan fakir bir kunduracıydı Geçimini ancak karşılıyordu Kış yaklaşırken paltosu yoktu …
Devamı »Yararlı Bilgiler: Merak ettiğiniz Bilgiler, Konular
Teknoloji ve insan
Teknoloji ve insan İnsanlar yaşamları boyunca birçok engelle karşılaşır Parasızlık ve onun sağladığı zor yaşam koşulları değişik deneyimler ve değişik insanlar …
Devamı »Ahilik Felsefesi
Ahilik Felsefesi temelleri 12.yüzyılda Kırşehir’de atılmış, daha sonra tüm Anadolu’ya yayılmış, izleri bugüne kadar süregelmiş kültürel, sosyal ve ekonomik bir …
Devamı »Allaha iman
Allaha iman Dünya bir imtihan salonudur İnsan ise sınanmaktadır diyorsunuz ALLAH bana sormadan karar vermiş ve beni yaratmış Belki de ben var olmak …
Devamı »Dinler Tarihi
Dinler Tarihi Yazar: Prof. Dr. Günay TÜMER, Prof. Dr. Abdurrahman KÜÇÜK Yayınevi: Ocak Yayınları Baskı: İstanbul / 1993 / 472 shf. ISBN: Bilim Grubu: Tarih / …
Devamı »Atatürk Barajı
Atatürk Barajı Resmi ad Atatürk Barajı Yeri Adıyaman-Şanlıurfa Açılış yılı 1992 Baraj türü Hidroelektrik santral Baraj yüksekliği 184 m Göl hacmi 11 106 m3 Göl …
Devamı »Balıklı Göl
Balıklı Göl Aynzeliha Ve Halil-Ür Rahman Gölleri Urfa şehir merkezinin güneybatısında yer alan ve İbrahim Peygamberin ateşe atıldığında düştüğü yer olarak …
Devamı »Beşik dağı
Beşik dağı Beşikdağı Beşikdüzü ilçesinin volkanik bir dağıdır Bu dağ önceden lavlarını püskürtmüş ve sönmüş bir volkanik dağdır ancak son bir yıl içinde bazı …
Devamı »Kahvenin Öyküsü
Kahvenin Öyküsü Her ne kadar kahvenin öyküsü Batı ülkelerinde 300 yıllıksa da asıl öykümüz arap yarımadasında çok eski zamanlarda başlar Kahvenin ilk ortaya …
Devamı »Milliyetçiliğin Genel Açıklanması
Milliyetçilik Genel Olarak Milliyetçiliğin Açıklanması Milliyetçilik (Ulusçuluk) bireyde genetik fiziksel kültürel toplumsal ve doğal koşulların etkisi altında …
Devamı »Türk El Sanatları
Türk El SanatlarıEl Sanatları insanoğlu var olduğundan beri tabiat şartlarına bağlı olarak ortaya çıkmıştır. İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak örtünmek ve …
Devamı »Beden eğitimi
Beden eğitimi Beden eğitimi eğitimin insanın beden sağlığını ve becerilerini geliştirmeye yönelik dalına denir. Beden eğitimi, insanın zihinsel eğitim kadar …
Devamı »Yüzme Nedir Ve Tanımı
Yüzme Nedir Ve Tanımı Bir yüzme müsabakasıYüzme sporu uluslararası standartlarda boyutu olan (50 metre, 8 kulvar) havuzlarda bedenin kulaç ve ayak …
Devamı »Jimnastik Nedir Ve Tanımı
Jimnastik Nedir Ve Tanımı Jimnastik vücudu, fiziksel yapısını düzeltme ve geliştirme amacıyla düzenli hareket ettirme sanatı Vücudu çevikleştirmek ve …
Devamı »Atletizm Nedir Ve Tanımı
Alm. Leichtathletik, Fr. Athlétisme, İng. Atletic. İnsanın tabii hareketlerinden olan koşu, atlama, atma ve yürüyüşe dayanan, fiziki performansı devam ettirme …
Devamı »Maraton Tanımı
Maraton Tanımı Maraton Atletizmde uzun mesafeli (42.195 m) sert tabanlı yollarda yapılan mukavemet koşusudur. Adı eski Yunanistan'daki Marathon Savaşı'ndan …
Devamı »Ekran Kartları
Ekran Kartları Ekranda oluşacak görüntü;işlemci ile monitör arasında bir Arabilim olan ekran kartı tarafından toplanır Bilgisayarın oluşturduğu bilgiler, ekran …
Devamı »ilk Türk Devletlerinde Kültür Ve Medeniyet
İlk Türk Devletlerinde Kültür Ve Medeniyet 1)-Devlet Yönetimi A)DEVLET İslamiyetten önce Türkler devlete İL veya EL demişlerdir. Hükümdarların Ünvanları …
Devamı »Atatürk ilkeleri
Atatürk ilkeleri CUMHURİYETÇİLİK Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir (1924). Cumhuriyet rejimi demek, demokrasi …
Devamı »Atatürk Ve Demokrasi
Atatürk Ve Demokrasi Atatürkçü düşünce sistemi, temel araç olarak Türkiye’de milli,laik,güçlü ve çağdaş bir devlet kurmaya yönelmiştir Demokrasi ilkesi, …
Devamı »Devrimcilik Nedir
Devrimcilik Nedir Devrimcilik ilkesi Atatürk ilkeleri arasında devingenlik, eylem ve atilim kavramlarını içlem ve kaplamına almış tek ilkedir. Atatürk Büyük …
Devamı »Dünya Ve Çocuk Günü
Dünya Ve Çocuk Günü Her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi gününü Dünya Çocuk Günü olarak kutlarız Dünyada bütün milletler kendi çocuklarının iyi yetişmesi için …
Devamı »Toprak Tipleri
Toprak Tipleri 1-Taşlı topraklar 2-Kumlu topraklar 3-Tınlı topraklar 4-Killi opraklar 5-Marnlı topraklar 6-Humuslu toprakalr 7-Kireçli topraklar 1-Taşlı …
Devamı »Ayçiçeği tarımı
Ayçiçeği tarımı Ayçiçeği dünyada ve Türkiye'de en önemli yağ bitkilerinden biri olup Türkiye'de genelde yağlık olarak yetiştirilir. Yağlık olarak ekiminin % …
Devamı »Mevsim Başlangıçları
Mevsim Başlangıçları Ve Bu Tarihlerin Özellikleri 21 MART ve 23 EYLÜL (Bahar Başlangıçları) Güneş ışınları Ekvator'a dik gelir. Güneş ışınları her iki …
Devamı »Deniz Tabanı
Deniz Tabanı Deniz tabanının profiline bakılacak olursa 200 m'ye kadar yavaş yavaş alçaldığı görülür. Bu noktadan sonra birden hızlı bir düşüşün gözlendiği …
Devamı »Deniz Suyu
Deniz Suyu Karaların üstündeki sularla deniz suyu arasındaki en önemli ayrım içerdikleri tuz oranında görülür. Deniz suyunun tuzluluğu okyanuslarda ortalama …
Devamı »Deniz Sularının Hareketı
Deniz Sularının Hareketı Rüzgar gelgit ve akıntılar deniz suyunda hareketlere yol açar. Rüzgarlar ve fırtınalar denizde yalnızca dalgaların oluşmasına yol …
Devamı »Fantastik (düşsel) ve Kanıtlayıcı Anlatım
KANITLAYICI ANLATIM Ortaya atılan herhangi bir konu, düşünce, görüş veya yargıyı okuyucuya (veya dinleyiciye) kabul ettirmek için başvurulan anlatım biçimine …
Devamı »Konuşmalı Anlatım
KONUŞMALI ANLATIM ( DİYALOG ) Herhangi bir konu üzerinde iki veya daha çok kimsenin karşılıklı konuşturulduğu anlatım biçimine konuşmalı anlatım (diyalog) …
Devamı »