İç Anadolu Bölgesi dört bölüme ayrılır Konya Bölümü Bölgenin ortasında geniş bir kapalı havza vardır. Burada büyük ovalar, plato düzlükleri, Tuz Gölü, Akşehir …
Devamı »Yararlı Bilgiler: Merak ettiğiniz Bilgiler, Konular
Ak Deniz Bölgesi
Adını güneyindeki denizden alan Akdeniz Bölgesi, kuzey batıda Ege Bölgesi, kuzeyde İç Anadolu Bölgesi, kuzeydoğuda Doğu Anadolu Bölgesi ve doğuda Güneydoğu …
Devamı »Bilim ilaç
Bilim İlaç "köklü" bir firma olarak belirlediği misyon doğrultusunda insana ve insan sağlığına önem verir, kaliteyi yaşam felsefesi olarak benimser sürekli …
Devamı »Şanlıurfa İlimizde Turizm
ŞANLIURFA İLİMİZDE TURİZM Tarihi, paleolitik çağa kadar uzanan Urfa'nın çevresinde çok sayıda ören yeri vardır. Aynı yol güzergahında bulunan ve bir günlük …
Devamı »Bursa ve Turizm
Bursa ve Turizm Turizm potansiyeli açısından İstanbul'dan sonra en önemli merkezlerden olan Bursa, tarihi eserlerinin zenginliği ile gözleri kamaştırmaktadır. …
Devamı »Dünyanın 7 Harikası
Dünyanın 7 (yedi) harikasının isimleri 1.Mısır Piramitleri, 2.İskenderiye Feneri, 3.Babil'in Asma Bahçeleri, 4.Efes'teki Artemis Tapınağı, 5.Olimpos'taki Zeus …
Devamı »Opera Nedir
Opera Nedir Geçmişte opera sözcüğü İtalyanca'da Eser anlamına geliyor.Daha önce yapılan müzikli oyunlarda olduğu gibi operada müzik oyuna sonradan eklenmiştir …
Devamı »Karadeniz Bölgesi Turistik Yerleri
Karadeniz Bölgesi Turistik Yerleri Trabzon Nüfus : 979.295 (2000) İlçeler : Merkez, Akçaabat, Araklı, Arsin, Beşikdüzü, Çaykara, Maçka, Of, Sürmene, Şalpazarı, …
Devamı »Mısır Piramitleri
Mısır Piramitleri - Mısır Dünya harikalarının en yaşlıları aynı zamanda günümüzde ayakta kalabilen yegane harikalardır. Milattan önce 2000'li yıllarda …
Devamı »Pamukkale
Hierapolis (Pamukkale) Denizli ilinin 18 km. kuzeyinde yer alan Hierapolis antik kentinin arkeoloji literatüründe Kutsal Kent olarak adlandırılması, kentte …
Devamı »istanbul Topkapı Sarayı Ve Saraylar
iSTANBUL TOPKAPI SARAYI 15-19 uncu yüzyıllar arasında Osmanlı İmparatorluğu'nun merkezinde bulunan Topkapı Sarayı, labirentleriyle, Boğaz Haliç ve Marmara …
Devamı »Turizm Haftası 15 – 22 Nisan
Turizm Haftası ( 15 – 22 Nisan ) İnsanların türlü amaçlarla yaptıkları gezilere turizm denir. Turizm; başka yerleri görmek, tanımak, eğlenmek, dinlenmek ve …
Devamı »Türkiye'De Turizmin Geçmişi Ve Turizm
Türkiye'De 1.Türkiye'De Turizmin Geçmişi Turizm hareketi dünyada 19. Yy. ortalarında Avrupa’da başlamış ve etkisini diğer yerlerde de göstermiştir. Sanayi …
Devamı »Anterenör Nedir Ve Tanımı
ANTERENÖR Gerekli bilgiyi bilim ısıgında sporcunun başarısı için kullanan daha sonra bu bilgileri spor beceleri ve strateji ile birleştiren ve farklı …
Devamı »Volta Pilinin Çalışması Prensibinin İncelenmesi
VOLTA PİLİNİN ÇALIŞMA PRENSİBİNİN İNCELENMESİ DENEYİN AMACI: Volta pilinin yapısını ve özelliklerini incelemek. DENEYİN YAPILIŞI: 1-Beherglas içine 200 ml su …
Devamı »Elektrik Akmı Akım Nedir
ELEKTRİK AKIMI AKIM NEDİR Elektrik akımı, yüklü temek parçacıklar (eksi yüklü elektronlar ile artı yüklü protonlar), iyonlar (bir ya da daha çok elektron …
Devamı »Alkalı Metaller
ALKALİ METALLER Periyodik cetvelin birinci grubunda lityum, sodyum, potasyum, rubidyum, sezyum ve fransiyum elementleri bulunur. Bu grup elementlerinin …
Devamı »Alternatif Akıma Güç
Alternatif Akıma Güç Bu bölümde çeşitli alternatif akım devrelerindeki güç, gücün çeşitleri ve özellikleri görülecektir. Alternatif akım devrelerinde güç; …
Devamı »Atom Ve Elektron
Atom Ve Elektron Maddenin temelinde atom adı verilen çok küçük parçacıklardan oluştuğu kavramı eski yunanlılara kadar uzanır.Milattan önce 5. yüzyılda …
Devamı »Atomun Elektirikli Yapısı
Atomun Elektirikli Yapısı 1.Çekirdekteki Dev Güç Güçlü Nükleer Kuvvet Çevremizde gördüğümüz her şeyin, kendimiz de dahil olmak üzere atomlardan oluştuğunu ve …
Devamı »Azot Ve Karbon Döngüsü
Azot Ve Karbon Döngüsü 1-AZOT Döngüsü AZOT NEDİR Görünüşte canlı maddenin görünüşüne ortalama %5 gibi çok küçük bir oranda katılmasına karşılık azot, canlı …
Devamı »Bağıl Nemlilik Bağıl Nemlilik Nedir
1-)Bağıl Nemlilik Hava için kullanılan nemlilik terimi, havada bulunan su buharı miktarını ifade eder. Ancak havada bulunan su buharı miktarı havanın sıcaklığı …
Devamı »Basınç Nedir
Basınç Katı sıvı ve gazlar ağırlıkları nedeniyle bulundukları yüzeye bir kuvvet uygularlar. Kuvvetin kaynağı ne olursa olsun birim yüzeye dik olarak etki eden …
Devamı »Basınç Ölçme Ve Basınç Ölçme Nedir
Basınç Ölçme Sıvı Sütunlu Basınç Ölçme Cihazları Bunlar en basit tipten manometreler olup, özellikle laboratuarlarda sürekli rejimde akışkan basınçlarının …
Devamı »Buzun Erimesi
Buzun Erimesi Konu: Buzun erime zamanının üzerine konulan maddenin cinsine bağlı değişimi Hipozet: Buz üzerine konulan çözücü maddeler buzu aynı sürede eritir. …
Devamı »Canlılarda Sindirim
Canlılarda Sindirim Canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli maddeleri vücutlarına veya hücrelerine almaları olayına beslenme denir. Beslenme …
Devamı »Canlılarda Üreme Üreme Nedir
Canlılarda Üreme Eşeysiz Üreme Eşeysiz üremenin temeli mitoz bölünmedir. Bu yüzden eşeysiz üreme ile oluşan canlılar birbirlerine benzerler. Eşeysiz üreyen …
Devamı »Canlılarda Üreme Ve Çoğalma
Canlılarda Üreme Ve Çoğalma Üreme Canlıların soylarının devamı için kendilerine benzer yavrular meydana getirmelerine denir.eşeyli ve eşeysiz olarak iki …
Devamı »Canlılarda Üreme Ve Gelişme
Üreme Ve Gelişme Üreme: Canlıların nesillerini sürdürebilmeleri için aynı türden yeni canlılar ortaya çıkarmasına üreme denir. Üreme eşeysiz ve eşeyli olmak …
Devamı »Çözeltiler
Çözeltiler Çözelti Homojen karisimlara çözelti denir Çözeltiler Sınıflandırma A- özücü ve Çözünene Göre Siniflandirma 1- Kati-Sivi Çözeltileri Bir katinin bir …
Devamı »