VOLEYBOL (ing. Volley-ball. uçan top’tan). Açıkhava veya kapalı salon oyunu; iki takım arasında oynanır: oyuncular sahayı tam ortasından kesen, 2,43 m. …
Devamı »Yararlı Bilgiler: Merak ettiğiniz Bilgiler, Konular
Futbol
Futbol Oyun Alanı Boyutlar Oyun alanı dikdörtgen şeklinde olmak zorundadır. Taç çizgisi kale çizgisinden uzun olmak zorundadır. Uzunluk Minimum 90 m maksimum …
Devamı »Voleybolun Tarihi
VOLEYBOLUN TARİHİ Voleybol'un atası diyebileceğimiz "Mintonette" adlı oyun ilk olarak 1885 yılında, Amerika Birleşik Devletleri'nde oynandı. Massachusetts'in …
Devamı »Bilim Ve Teknoloji
BİLİM VE TEKNOLOJİ 20. yüzyıl bilim ve teknolojinin gelişmesinde altın çağını yakalamış, insan hayatında vazgeçilmez bir rahatlık sağlamıştır. Bilim hiçbir …
Devamı »Futbol Oyun Kuralları
Futbol Oyun Kuralları Oyun Alanı BoyutlarOyun Alanı dikdörtgen şeklinde olmalıdır Taç çizgilerinin uzunluğu kale çizgilerinin uzunluğundan fazla olmalıdır. …
Devamı »Beden Eğitimi Tanımı
Beden Eğitiminin Tanımı Beden Eğitimi Milli Eğitimin temel ilkelerine uygun olarak kişinin beden ruh ve fikir gelişimini sağlamaktır. İnsanın toplum …
Devamı »Türkiye'de Beden Eğitimi ve Spor
Türkiye'de Beden Eğitimi ve Spor Türkiye’de Beden Eğitimi ve Spor Bu araştırmadaki amaç Türkiye’de Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölüm ya da …
Devamı »Edebiyat Akımları Ve Edebiyat Akımları Nelerdir
Edebiyat Akımları Nesir ve nazım edebiyat türlerini incelemeden önce başlıca edebiyat akım-larını tanımak gerekiyor.Çünkü dünya edebiyatlarının gelişme seyri …
Devamı »Ağır Kalp Yetmezliği Sendromlarını Azaltan ilaç
Ağır kalp yetmezliği vakalarında semptomları azaltan bir ilaç başarıyla denendi ABD'nin New Orleans kentindeki kardiyoloji kongresine katılan Dr.Marvin …
Devamı »Bebeğim Neden Ağlıyor
Bebeğim neden ağlıyor Altı aylık bir kız annesiyim Üç aydır gaz nedeni ile zor günler geçirdik. En büyük şikayetim kızım ağladığında sebebini tam ayırt …
Devamı »Kan Grupları
Ülkemizde ve dünyada yaygın olarak kullanılmakta olan kan grubu sistemleri ABO ve Rh sistemleridir. ABO grup sistemine göre kan grupları, A, B, AB ve O grubu …
Devamı »Çevre Kirliliği Su Hava
Çevre Kirliliği Su Hava Dünyanın %70'ini teşkil eden okyanus ve içsular, atmosferik ve karasal ortama nazaran kirlenmenin son durağı olup, kirliliğe maruz …
Devamı »Termik Santral
Termik Santral Termik Santral Ned TANIMI VE ÇALIŞMASI Yanmayla ortaya çıkan ısı enerjisinden elektrik enerjisi üreten merkez.Yanma,bir kazan yada buhar …
Devamı »Santral Nedir
Santral Nedir İnsanların günlük yaşantılarında elektrik vazgeçilmeyen bir enerji olmuştur. Hemen hemen her alet/makine için elektrik gerekli bir enerjidir. …
Devamı »Toplumsal Dayanışma Nedir
Toplumsal Dayanışma Nedir Toplumsal Dayanışmanın Anlamı Toplumsal Dayanışma Nedir Dayanışma bir topluluğu oluşturanların duygu, düşünce ve ortak çıkarlarda …
Devamı »Kimyasal Bağlar
Kimyasal Bağlar Kimyasal Bağ moleküllerde Atom ları bir arada tutan kuvvettir Atomlar daha düşük enerjili duruma erişmek için bir araya gelirler Bir bağın …
Devamı »Çelik Nedir
Çelik Nedir Çelik ile demir arasında çok az bir fark vardır. Saf demir bir bakır kadar yumuşaktır. Onun içine yüzde 2'ye kadar karbon katılması ile inanılmaz …
Devamı »Atom Ve Yapısı
Hava,su,dağlar,hayvanlar,bitkiler,vücudumuurduğumu koltuk,kısacası en ağırından en hafifine kadar gördüğümüz dokunduğumuz hissettiğimiz herşey atomdan meydana …
Devamı »Beyzbol
Genel Kurallar Beyzbol genellikle dokuz devreli (ing inning) oynanır. Her iki takım da her devrede bir savunma ve bir hücum hakkı kullanır. Hücumdaki takımın …
Devamı »Madde
Madde Madde Evrende yer kaplayan, hacmi, kütlesi ve eylemsizliği olan her şey madde olarak tanımlanır. Daha iyi bir tanım yapılması gerekirse, madde bir algı …
Devamı »Asit Ve Bazlar
ASİTLER VE BAZLAR Asitler, çözeltiye hidrojen iyonu bırakan bileşiklerdir. Bütün asitler hidrojen (H+) içerir. Genelde; 1- Ekşi bir tada sahiptirler. 2- …
Devamı »Madde Ve Özelikleri
MADDE VE ÖZELLİKLERİ Kimya: Maddelerin iç yapısını özelliklerini ve maddeler arası ilişkileri inceleyip kanunlaştıran pozitif bilim dalıdır. Madde: Kimyanın …
Devamı »Madde Tanımı
MADDE TANIMI Kütlesi, hacmi ve eylemsizliği olan bütün varlıklar maddedir. Çevremizde gördüğümüz hava, su, toprak, masa her şey maddedir. MADDENİN …
Devamı »Kimya'nın Tarihsel Gelişimi
Kimya'nın Tarihsel Gelişimi Kimya sözcüğünün (Eski Mısır dilinde "kara" ya da "Kara Ülke") sözcüğünden türediği sanılmaktadır. Bir başka sav da khemeia (Eski …
Devamı »Din Neye Denir
Din Neye Denir Din Allahu Teala tarafından konulmuş ilahi bir kanun olup, akıl sahiblerini kendi istekleri ile her iki cihanda huzura kavuşturan ilahi bir …
Devamı »iman Nedir
iman iman Sözlükte inanmak ve tasdik etmek manalarına gelir Şeriatta ise; Peygamberimizin (Sallallahu aley hi ve sellem) Allah'tan getirdiği bütün meselelere …
Devamı »Melekler iman
Meleklere İman Melekler nurani varlıklar olup tamamen Allah’ın emri üzere harekat ederler. Onlar yemezler, içmezler, evlenmezler, günah işlemezler. Melekler …
Devamı »Cemil Kavukçu Hayatı
CEMİL KAVUKÇU Cemil Kavukçu, 1951 yılında İnegöl’de doğdu.İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Jeofizik Mühendisliği bölümünü bitirdi (1976).Öyküleri, 1980 …
Devamı »Kayseri Tarihi Ve Tarihçesi
Kayseri Tarihi Ve Tarihçesi ilk Devirler Kayseri çevresindeki en eski yerleşim alanı şehrin 20 km kuzey doğusunda bulunan Kaniş Höyüğüdür. M.Ö. 2800 tarihinden …
Devamı »Taharet Nedir
Taharet Nedir TAHARET Lügatta temizlik manalarına gelir Şeriatta ise Hadesden ve pislikten bedeni temizlemektir İslam dini temizliğe çok önem ve rir Her …
Devamı »