TARLA ZİRAATI a) Hasadı yapılan hububat tarlalarında anız bozulur. Nadasa bırakılmış tarlalarda ot mücadelesi ve yeşil gübre ihtiyacı nedeniyle ikileme, üçleme …
Devamı »Yararlı Bilgiler: Merak ettiğiniz Bilgiler, Konular
Ağustos Ayı Tarım Takvimi
TARLA ZİRAATI a) Anızların bozumuna devam edilir. Bazı yerlerde sonbahar ekimi için, bazı yerlerde de ikinci mahsul için toprak işlemesi yapılır. b) İkinci …
Devamı »Eylül Ayı Tarım Takvimi
TARLA ZİRAATI a) Güzlük ekimler için toprak sürümü yapılır. Sürülmüş tarlalara ekim için ikileme ve üçlemesi yapılır. Sürümle birlikte gübreleme de devam eder. …
Devamı »Ekim Ayı Tarım Takvimi
TARLA ZİRAATI a) Her türlü güzlük ve bahar ekimleri için toprak sürümü ve hazırlığı yapılır. Sürümle birlikte toprakta geç erime yapan gübreler ile çiftlik …
Devamı »Kasım Ayı Tarım Takvimi
TARLA ZİRAATI a) Özellikle sıcak bölgelerde geç kalınmış toprak sürümleri yapılır. Geç eriyen gübreler toprağa karıştırılır. b) Hububatta sıcak bölgelerde geç …
Devamı »Aralık Ayı Tarım Takvimi
TARLA ZİRAATI a) Bazı bölgelerde havalar uygun olursa toprak sürümleri devam eder. Sürüm aletleri temizlenerek muhafaza edilir. b) Sıcak bölgelerde uygun …
Devamı »Bilim
BİLİM: Tarafsız gözlem ve deneylerle elde edilen düzenli bilgiler topluluğudur. Bilim Adamının Özellikleri Bilim adamı meraklıdır ve iyi bir gözlemcidir. Bilim …
Devamı »Din Bilgisi
Din ve inanç özgürlüğü evrensel bir insan hakkıdır. Her kişinin inandığı dinini öğrenmesi ve çocuklarına ana dilinde, okullarda öğretmesi, bu temel hakkın …
Devamı »Türkiye'de Erozyon
TÜRKİYE'DE EROZYON Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de toprak kaybı sürecinin en önemli etkeni erozyondur. Arazi eğimi, iklim, bitki örtüsü ve toprak …
Devamı »Telefonun icadı - Telefonu Kim icat etti
Telefonun İcadı 14 Şubat Telefonun İcadı (1876) Telefonu Kim icat etti? Telefonu Alexsander Graham Bell icat etti. Graham bell telefonu hangi tarihte icat etti …
Devamı »Televizyonu Kim Buldu Televizyonun icadı Tarihi
Televizyonun Tanımı :Türk Dil Kurumuna göre, Vericiden iletilen dalgaların görüntü ve ses olarak görünmesini ve duyulmasını sağlayan aygıta Televizyon …
Devamı »Türkiyedeki Bitki Toplulukları Türleri
Relikt (Kalıntı) Bitki: 4.Zamandaki buzul devrinde yaşayabilen iklimlerin ısınmasıyla günümüzde dağların yüksek kesimlerindeki soğuk alanlarda yaşamını …
Devamı »Bilgisayarı Kim Buldu Tarihi Tarihçesi icadı
İnsanlığın ilk günlerinden beri hesap yapmaya her zaman ihtiyaç duyulmuştur. İlk insanlarda hesaplama; varlıkları başka bir grubun elemanlarıyla eşleştirme …
Devamı »Ayasofya Hakkında
Ayasofya Hakkında Ayasofya Hakkıda Doğu Roma İmparatorluğu devrinde Sultanahmet Meydanı'nda yapılan en ünlü Bizans Kilisesi VII.yüzyıldan sonra yaşamış olan …
Devamı »Çanakkale Cephesi Deniz Harekatı'nın Sonuçları Ve Önemi
Çanakkale Cephesi Deniz Harekatı'nın Sonuçları Ve Önemi Çanakkale Cephesi'nin deniz harekatı (Boğaz'ın zorlanması) kuşkusuz sıradan bir askeri harekat ya da …
Devamı »Atatürk ve Bilim
Atatürk Ve Bilim Atatürk’ü bilim adamı olarak düşünmek ne denli yanlışsa, O yüce insanı bilim dışlılıkla suçlamak (Hitler, Musolini vs.) o denli korkunçtur. …
Devamı »Nobel Bilim Ödülleri ve Bilim Adamlarının Kısa Hayat Hikayeleri
Nobel Bilim Ödülleri ve Bilim Adamlarının Kısa Hayat Hikayeleri 27 Kasım 1895 tarihli ve 30 Aralık 1896 yılında Stockholm’ de açıklanan vasiyetnamesiyle Alfred …
Devamı »Ali Kuşçu Ve Hayatı
Ali Kuşçu Türk-İslam Dünyası astronomi ve matematik alimleri arasında, ortaya koyduğu eserleriyle haklı bir şöhrete sahip Ali Kuşçu, Osmanlı Türkleri'nde, …
Devamı »Bilim Felsefesi Nedir
BİLİM FELSEFESİ NEDİR? Bilimi kendisine konu edinen Felsefedir. Bilimlerde görülen büyük gelişmeler dikkatleri bilime yöneltmiştir.Bilim felsefesi bilimsel …
Devamı »Obezite Nedir Şişmanlık Tedavisi Kilo Verme Diet
Obezite Nedir Şişmanlık Tedavisi Kilo Verme Diet Şişmanlık vücutta olması gerekenden fazla yağ dokusu birikmesi halidir. Fazla kilolu olmaktan farklı bir …
Devamı »Tarım Ve Beslenme Sorunu
TARIM VE BESLENME SORUNU 2.Dünya Savaşı sonrası dönemde küresel tarımda, bazı açılardan büyük başarılar elde edildi. Dünyanın temel ekinleri olan Buğday, mısır …
Devamı »Yurdumuzda Tarım
Yurdumuzda Tarım tarım denince akla tarla bahçe işleri gelir. topraktan ekme dikme yoluyla elde edilen ürünlere tarım ürünleri denir. türkiye arazilerinin 1/3 …
Devamı »Tarım Ve Hayvancılık
TARIM VE HAYVANCILIK İlçemizin en büyük geçim kaynağı tarım-hayvancılık ve çalışan halkın yapmış olduğu harcamalardır. Kırsal alanın insanı genellikle tarımsal …
Devamı »Tanzimat Dönemi Edebiyatı
Tanzimat dönemi edebiyatı (1860-1869): Türk toplumunda, 1860-1896 yılları arasındaki edebiyat etkinlikleri, "Tanzimat edebiyatı" adı altında toplanır. …
Devamı »Tanzimat Edebiyatı ve Tanzimat Edebiyatının özellikleri
Tanzimat Edebiyatı Prof. Ahmet Hamdi Tanpınar;Tanzimat ve ondan sonra gelişen edebi cereyanları inceleyebilmek için Türk toplumunu etkilemiş bir kaç realite …
Devamı »Tanzimat Edebiyatında öykü ve Roman
Tanzimat Edebiyatında Öykü ve Roman Divan edebiyatımızın Leyla ile Mecnun, Hüsrev ile Şirin, Yusuf ile Züheyla, v.b. mesnevilerini; halk edebiyatımızın Kerem …
Devamı »Milli Edebiyat
MİLLİ EDEBİYAT Milli Edebiyat;yirminci yüzyıl Türk Edebiyatı'nın 1908'le 1923 yılları arasında gelişen;İkinci meşrutiyet'in milliyetçilik hareketleri ile …
Devamı »Divan Edebiyatı Nazım Şekilleri
DİVAN EDEBİYATI NAZIM ŞEKİLLERİ Gazel Aşk şarap ve tabiat güzelliklerini terennüm eden gazel 5-15 beyitten meydana gelmiştir. Gazelin ilk beytine matla (şiirin …
Devamı »Şahmeran Efsanesi
ŞAHMERAN EFSANESİ A) EFSANE İLE İLGİLİ YORUM Tarsus ve çevresinde anlatılan söylencelerden en önemlisi ve en eskisi sanırım Şahmeran Efsanesi'dir. Bu efsaneyi …
Devamı »Akım Nedir
7.2 Kullanılan Malzeme: Elektrikli Aydınlatma Lambaları Okul düzeyi: 11. sınıflar İlgili Bölüm: Işık (Bölüm 1) Işık Teorileri (Bölüm 3) Konu: -Işık nedir, …
Devamı »