Platin Nedir? Atom numarası 78, atom ağırlığı 195,23, yoğunluğu 21,4 olan, 1755 °C'de eriyen, kolay işlenen, çok dayanıklı, değerli bir element (Platinin …
Devamı »Yararlı Bilgiler: Merak ettiğiniz Bilgiler, Konular
Pazarlama
Pazarlama Nedir? Ticaret Bir ürünün, bir malın , bir hizmetin satışını geliştirmek amacıyla tanıtmayı , paketlemeyi, satış elemanlarının yetişmesini , piyasa …
Devamı »Plastik
Plastik Nedir? Isı ve basınç etkisiyle biçim verilen, organik veya sentetik olarak yapılan maddeye Plastik Denir.Plastikkarbonun (C) hidrojen (H), oksijen …
Devamı »Pirinç
Pirinç Nedir? Buğdaygillerden, kökleri bol su içinde yetişen bir bitki (Oryza sativa): Pirinç, buğdaygiller (Poaceae) familyasından mısır ve buğdaydan sonra en …
Devamı »Patent
Patent Nedir? Bir buluşun veya o buluşu uygulama alanında kullanma hakkının bir gerçek veya tüzel kişiye ait olduğunu gösteren buluş belgesidir. Bir buluş için …
Devamı »Tencere
Tencere Nedir? İçinde yemek pişirilen, kapaklı, genellikle metal kaba tencere denir ve içinde yemek pişirmek veya bir şeyler kaynatmak amacı ile genellikle …
Devamı »Bilinçli Tüketici
Bilinçli tüketici herhangi bir yerden bir malı para karşılığı satın alıp kullanan, satın alacağı mal ve hizmetlerin güvenli, ucuz ve sağlıklı olması için …
Devamı »Fotosentez Hızına Etki Eden Faktörler
Fotosentez hızına etki eden faktörler, çevresel ve genetik faktörler olmak üzere ikiye ayrılır. Fotosentez aynı anda birden çok faktörün etkisi altındadır. Bu …
Devamı »Fotosentez
Fotosentez Nedir?: Fotosentez kelimesini kökünden ayırdığımızda, foto sözcüğü ışık enerjisi anlamına gelirken, sentez sözcüğü birleştirme manasına gelir. …
Devamı »Mikrobiyoloji Nedir
Mikrobiyoloji, mikroorganizma adı verilen birçoğu ancak mikroskopta görülebilen küçük canlıları inceleyen bir bilim dalıdır. Mikrobiyoloji mikroorganizmaların …
Devamı »Namık Kemal
Namık Kemal Kimdir? (1840 - 1888) 21 Aralık 1840'ta Tekirdağ'da doğdu, 2 Aralık 1888'de Sakız Adası'nda öldü. Asıl adı Mehmed Kemal'dir, Namık adını ona şair …
Devamı »Toprak Çeşitleri Toprak Nedir
Toprak Çeşitleri Toprak Nedir Toprakları ana başlıklar altında çok kısa şöyle özetleyebiliriz. 2-Kumlu topraklar3-Tınlı topraklar4-Killi opraklar5-Marnlı …
Devamı »Vitamin
Vitamin Nedir? Besinlerde az miktarda bulunan, vücutta yapılmayan, yağda ve suda eriyebilme özelliği bulunan, eksikliği çeşitli hastalıklara yol açan maddelere …
Devamı »Aile Planlamasının önemi
Aile planlaması, istedikleri zaman, istedikleri sayıda çocuk sahibi olmaları için ailelere verilen hizmetlerin tümüdür. Aile planlaması ailelerdeki kişi …
Devamı »Mukaddes Emanetler
Mukaddes Emanetler Yavuz Sultan Selim döneminde 1517'de Mısır fethinden sonra İstanbul'a getirilmiş, bir bölümü de İslam ülkelerinden derlenmiştir. Topkapı …
Devamı »Atmosfer
Atmosfer, yeri veya herhangi bir gök cismini saran gaz tabakası demektir. Saydam ve renksizdir. Eş anlamlısı :hava, gaz yuvarı. Atmosfer, yani hava küre; …
Devamı »Gökyüzü Neden Mavidir
Difuzyon Nedir: Atmosfer içinde Güneş ışınlarının kırılıp dağilmasına Difuzyon denir. Guneş ışınlarinın Difuzyona uğramasından dolayı gölgede kalan kısımlar …
Devamı »Hendek Savaşı
Hendek Savaşı Neden Oldu? Kureyş müşrikleri Uhud savaşında başarılı olmuşlardı ama Müslümanların gücünü kıramamışlardı. Tam tersine Müslümanlar Medine'deki …
Devamı »Mehmet Akif Ersoy
Mehmet Akif Ersoy 20 Aralık 1873' yılında İstanbul'un Fatih İlçesine bağlı Sarıgüzel mahallesinde doğdu. Babası Fatih Camisi medrese hocalarından Mehmet Tahir …
Devamı »Hava Kirliliği
Hava kirliliği; canlıların sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve/veya maddi zararlar meydana getiren havadaki yabancı maddelerin, normalin üzerindeki miktar ve …
Devamı »Un
Un Nedir?Öğütülerek toz durumuna getirilmiş tahıl ve başka besin maddeleridir. Hububat tanelerinin öğütülmesi, elenmesi suretiyle endospermlerinde bulunan …
Devamı »Kilo Almamanın Püf Noktaları
Gece Oburluğunu bırakın, "su içsem yarıyor demeyin.Hızlı yemeyin, yemeklerin tadını daha çok hisederek yemeye çalışın.Öğün atlamanın çözüm olmadığı bilin, gün …
Devamı »Yemek Yeme Adabı
Yiyecek ve içeceklerin helal olması lazımdır. Yemekten önce ve sonra eller yıkanmalıdır. Yemeğe besmele ile başlanmalı ve yemeği bitirince de elhamdülillah …
Devamı »Sihir ve Nazar Değmesi
Resulullah (s.a.s) efendimiz " içkiye devam eden, sihre inanan, hısımlarından ilgisini kesen kimse cennete giremez." buyurmuşlardır. İslam hukukçularının bir …
Devamı »Vücut
Gelişmiş canlıların vücudu, tek bir parça gibi inanılmaz bir uyum ve düzen içinde çalışan sayısız parçadan oluşmuş bir bütündür. Bir bütünü oluşturan hücreler, …
Devamı »Günlük Yaşantıyı verimli ve kaliteli şekilde sürdürmek için ne yapmalı
Hayat gayenizi, şuuraltınıza, devamlı olarak telkin etmeyi unutmayın Dertlerinizi ve problemlerinizi duygusallıktan uzak kalarak sakin bir kafa ile çözmeye …
Devamı »şeytan
Değişik dinlerde farklı adlarla anılan şeytan genellikle kötü ruhların başı olarak düşünülür. şeytan hasım yada iftiracı anlamındaki ibranice AşATAN …
Devamı »Zeka
İnsan gelişiminin en temel öğlerinden biridir. Çok değişik tanımları olmasına karşın, bireyin doğuştan sahip olduğu, gelişmeye açık zihinsel bir işlev olduğu …
Devamı »pusulayı kim icat etti
Pusulayı MS 100 yılında Çinliler icat etti. YERİN MANYETİK ALANI Herhangi bir yerde ortasından iple asılan mıknatıs iğnesinin belli bir doğrultuyu alması …
Devamı »Güneşin Sıcaklığı Kaç DERECEdir?
Güneş, kendi adiyla anilan sistemin merkezindedir. Güneşin Yuzey sıcaklığı yaklasik 5500 derece, merkez sıcaklığı ise en az 15 milyon derecedir. Çapi …
Devamı »