Van'ın Başkale ilçesinde dün gece etkili olan kar yağışı nedeniyle 46 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.
VAN (İHA) - Başkale'de günlerdir etkili olan sıcak hava yerini kar yağışına bıraktı. İl merkezine 116 kilometre uzaklıkta bulunan Başkale ilçesinde gece saatlerinde yağan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. İlçe merkezinde 20, kırsal mahallelerde ise 50 santimetreyi geçen kar kalınlığı ve tipi nedeniyle 46 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Kapalı yolların tekrar açılması için Karayolları, Van Büyükşehir Belediyesi ve Başkale Belediyesi karla mücadele ekipleri çalışma başlattı.
Van-Hakkâri kara yolunda kar küreme çalışma yapan Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğüne ait greyder ise şarampole yuvarlandı. İş makinesi operatörü kendi imkânlarıyla greyderden çıkarken, kazada yaralanan olmadı.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bu kapsamda, Van'ın dört bir yanından Güncel haberleri de dahil olmak üzere, Aşkale Belediyesi, Başkale, Belediye, Kar Yağışı, Karla Mücadele, Kilometre, şarampol, Van, Van Büyükşehir Belediyesi gibi önemli konularda haberleri takip ediyor ve sizlerle paylaşıyoruz.
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.