
Ardahan/Kars (AA) - Ardahan ve Kars'ta etkisini artıran kar, yaşamı olumsuz etkiledi.
Ardahan'da etkili olan sağanak, gece yerini kara bıraktı.
Araçların üzeri ve arazilerin karla kaplandığı kentte, soğuk hava etkisini gösteriyor.
Ardahan'ı Artvin'e bağlayan Sahara Geçidi'nde kar ve sis nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti, bazı büyük tonajlı araçlar yolda kaldı.
- Kars
Kars'ta gece etkisini artıran kar nedeniyle şehir merkezi beyaza büründü.
Kars Belediyesi ve Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri, karla mücadele çalışması başlattı.
Karla kaplanan Kars Kalesi ve tarihi yapılar dronla görüntülendi.
Sarıkamış'ta da gece başlayıp aralıklarla etkili olan yağış sonrası ilçe merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı.
Sarıçam ağaçları, bitkiler beyaza büründü. Vatandaşlar, ev, iş yerlerinin önü ve araçlarının üzerinde biriken karları temizledi.
Sarıkamış Belediyesi ve Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışması yürüttü.
Öte yandan, ilçede yaban ördekleri ve kızıl tilkinin arazide yiyecek araması görüntülendi.
Vatandaşlardan Furkan Turut, kar yağışının devam ettiğini belirterek, "Bir haftadır kar yağıyor, kışın yağan kardan çok yağdı. Kış geri geldi, bakalım ne olacak." dedi.

- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bu kapsamda, Ardahan'ın dört bir yanından Güncel haberleri de dahil olmak üzere, Ardahan, Belediye, Kale, Kar Yağışı, Karla Mücadele, Kars, Kars Belediyesi, Kars Kalesi, Sarıkamış, Sarıkamış Belediyesi gibi önemli konularda haberleri takip ediyor ve sizlerle paylaşıyoruz.
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.