
Ardahan'da etkili olan kar yağışının ardından başlayan soğuklar hayatı olumsuz etkiliyor. Tarihi Halilefendi Köprüsünün altında buz sarkıtları oluştu.
Ardahan - Ardahan'da kar yağışının durması ile birlikte soğuklar da etkili olmaya başladı. Ardahan'ın Göle ilçesinde dün gece hava sıcaklığı sıfırın altında 6 derece olarak ölçüldü. Etkili olan soğuklar nedeniyle Kura Nehri'nin yüzeyinin bir kısmı dondu. Nehrin bazı bölümlerinde kalın buz tabakaları oluştu. Buzla kaplanan nehir beraberinde güzel bir görüntüyü de ortaya çıkardı. Soğukların etkisiyle tarihi Halilefendi Köprüsünün altında buz sarkıtları oluştu.
Zafer Kaya, kar yağışıyla birlikte soğuklarında etkili olmaya başladığını söyledi. Kaya, ''Soğukların etkisiyle Ardahan şehir merkezinden geçek Kuran Nehrinin yüzeyinin bir kısmı da donmaya başladı. Soğuklar etkisini arttırır ise birkaç gün içerisinde nehrin yüzeyinin tamamı donar. Akan su normalde donmaz ama buranın soğuğuna akan su bile dayanmıyor. Beyaz esaretimiz başladı. Ve yaklaşık 6 ay boyunca soğuklarla mücadele edeceğiz'' dedi.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bu kapsamda, Ardahan'ın dört bir yanından Güncel haberleri de dahil olmak üzere, Ardahan, Göle, Kar Yağışı, Kura Nehri gibi önemli konularda haberleri takip ediyor ve sizlerle paylaşıyoruz.
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.