X

Yeditepe Üniversitesi ile YASAD'dan yazılım sektörünün gelişimi için iş birliği

YASAD Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Kamalı:
- "Yazılım sektöründe çok ciddi tekniker ve yönetici ihtiyacı var"

21.04.2024 - 15:16

İSTANBUL - Yeditepe Üniversitesi ve Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD), yazılım alanının gelişimine katkı sağlamak, sektörün beklentilerine uygun nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılayarak yazılım firmalarını güçlendirmek ve ihracat potansiyelini artırmak amacıyla sürdürülebilir bir üniversite-sanayi iş birliği protokolüne imza attı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Yeditepe Üniversitesi'nin Ataşehir'deki 26 Ağustos Yerleşimi'nde gerçekleştirilen imza törenine Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, YASAD Yönetim Kurulu Gönül Kamalı, YASAD Genel Sekreteri Sevilay Güven, YASAD Genel Sekreter Yardımcısı Kader Karaçay, Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. B Tevfik Akgün, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Demirağ ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gürhan Küçük katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi'nin yazılım ve bilişim alanındaki bölümleri bir arada barındırdığını belirterek fakültenin, ülkenin nitelikli bilişimci ve yazılımcı ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulduğunu ifade etti. Bingöl, YASAD'la imzalanan iş birliği protokolünün bu amaç için önemli bir adım olduğunu da vurguladı.

Yazılım ve bilişim alanının önü açık, geleceği belirleyecek bir alan olduğunu aktaran YASAD Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Kamalı da bu bölümlerden mezun olanların nitelikli ve entelektüel olarak dünyaya farklı bakan insanlar olduğunu belirtti.

Yazılım sektöründe çok ciddi tekniker ve yönetici ihtiyacının olduğunun altını çizen Kamalı, "Bu alandaki en büyük sıkıntı saha deneyimi. O nedenle mühendis ve bilişimciler için üniversite-sanayi işbirliği çok önemli." dedi.

Törende ayrıca YASAD'ın Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle hazırladığı Türk Yazılım Eserleri çalışması Gönül Kamalı tarafından Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl ve Prof. Dr. Bekir Tevfik Akgün'e takdim edildi.