X

Vitago'nun ihracat yaptığı 10. ülke Moldova oldu

Vitago Genel Müdürü Yılmaz Yaman:
- "Moldova ile başlayan bu süreç, diğer Doğu Avrupa ülkeleriyle devam edecek"

25.10.2024 - 15:40

İSTANBUL - Vitago, Moldova UniMedLine sağlık şirketiyle distribütörlük ve işbirliği anlaşması imzaladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Tohum Holding'in tüketici sağlığı şirketi Vitago, uluslararası büyümesi kapsamında Moldova'dan UniMedLine sağlık şirketiyle resmi distribütörlük ve işbirliği anlaşmasına vardı.

Moldova'daki eczane ve sağlık kuruluşlarına Türkiye'de üretilen özel gıda takviyesi ürünlerini ulaştırmak için yapılan anlaşmayla Vitago Doğu Avrupa'ya açılarak, resmi ihracat yaptığı ülke sayısını ona çıkaracak.

İlk yurt dışı distribütörlük anlaşmasını 2022'de Dubai ile imzalayan Vitago, iki yıl içinde Rusya, Moğolistan, Kazakistan, Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan, KKTC ve Kosova'ya ihracat yaptı.

Açıklamada imza törenindeki konuşmasına yer verilen Vitago Genel Müdürü Yılmaz Yaman, "Markamıza ve kalitemize olan ilgiden son derece memnunuz. Moldova ile başlayan bu süreç, diğer Doğu Avrupa ülkeleriyle devam edecek." ifadelerini kullandı.

UniMedLine Genel Müdürü Artem Baboglo'da, aylar önce Vitago ile tanıştıklarında ürün örneklerini Moldova'ya götürdüklerini kaydetti.

Baboglo, "Oradaki doktorlarımız, ürünleri piyasadaki diğer seçeneklere göre çok kaliteli buldu. Ailemde de hekimler olduğu için bu markaya olan güvenim arttı ve onlarla iş yapma isteğimiz güçlendi. Daha önce bir Kanadalı markanın distribütörlüğünü yapıyorduk fakat onu bırakıp Vitago'nun distribütörü olmaya karar verdik. Bu yıl ilk ürünleri Moldova tüketicisi ile buluşturacağız ve gelecek yıl diğer yakın ülkelere de yayılmayı planlıyoruz" açıklamasını yaptı." açıklamasında bulundu.