X

ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi'nde yeni dönem başladı

ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü:
- "Akademiyi bir eğitim programından çok daha fazlası, kadın girişimcilerin teknoloji dünyasında sağlam bir yer edinmelerini sağlayan yenilikçi bir ekosistem olarak görüyoruz"

23.09.2024 - 14:50

İSTANBUL - ÜNLÜ & Co ve Türkiye Girişimcilik Vakfı (GİRVAK) iş birliğiyle kadın teknoloji girişimcilerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi'nin yeni dönemi için başvurular başladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, program, kadın girişimcilere teknoloji odaklı projelerinde destek sunarak Türkiye'deki girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi hedefliyor.

Geçen yıl 15 takım ve 56 katılımcının yer aldığı programda, bu yıl katılımcılara finansal okuryazarlık, teknik ve girişimcilik eğitimlerinin yanı sıra mentörlük ve yatırımcılarla buluşma fırsatları sunulacak. Ayrıca, girişimcilerin karşılaştığı zorluklarla başa çıkmaları için psikososyal destek sağlanacak.

Katılımcılar, en güncel gelişmeleri takip ederken, alanında öne çıkan projelere liderlik etme fırsatı da yakalayacak. Teknoloji ekosisteminde güçlü bir iş ağı oluşturarak projelerini ilerletecek. Başvurular, yenilikçi teknoloji çözümleri ve girişimcilik vizyonu temelinde değerlendirilirken, kadın girişimciler sektörde rekabet avantajı kazanacak.

Akademide önceki dönemde, fikir aşamasından üretime geçen 4 girişime 250 bin dolar destek sağlandı. 14 yatırımcı görüşmesi yapılırken 11 Proof of Concept (POC) ve 8 potansiyel POC geliştirildi. Program çıktılarına yönelik sosyal etki analizi raporuna göre, katılımcıların yüzde 89'u girişimcilik motivasyonlarının yükseldiğini, yüzde 81'i öz güvenlerinin arttığını, yüzde 69'u ise liderlik becerilerinde gelişme yaşadıklarını ifade etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, yeni dönemde kadın girişimcilere daha kapsamlı destek vermeyi hedeflediklerini belirtti.

Ünlü, girişimcilik dünyasında fark yaratmayı hedefleyen tüm kadınları ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi'ne davet ettiğini kaydederek, şu değerlendirmelerde bulundu.

"ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi'ni, bir eğitim programından çok daha fazlası, kadın girişimcilerin teknoloji dünyasında sağlam bir yer edinmelerini sağlayan yenilikçi bir ekosistem olarak görüyoruz. Araştırmalar, kadınların kurduğu girişimlerin yüzde 60'ının hizmet ve imalat sektörlerinde yoğunlaştığını gösteriyor. Akademiyi ise kadınların teknoloji alanında daha güçlü bir şekilde var olmalarını destekleyen önemli bir platform olarak konumlandırıyoruz. 2023-2024 dönemini, katılımcılarımızın elde ettiği somut başarılarla ve kişisel gelişimlerine yaptıkları katkılarla tamamlamak bizim için son derece gurur verici. Kadın girişimcilerin birbirlerine ilham vererek dayanışma içinde büyüdükleri ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi, bilgi paylaşımının merkezde olduğu bir topluluk haline geldi. Bu başarılara yol açabilmek bizim için yalnızca bir başlangıç. Yeni dönemde, kadınların teknoloji dünyasında daha büyük bir rol üstlenmeleri için desteğimizi artırmayı hedefliyoruz."

GİRVAK Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra ise, genç kadın girişimcilerin ekosistemin parçası olarak girişimlerini büyütüp istihdama katkı sağlamalarına destek vermeye devam ettiklerini ifade etti.

Afra, "Kadın girişimcileri desteklemek ve teknoloji alanında sayılarının artmasına katkı sağlamak odak alanlarımız içerisinde yer alıyor. Geçtiğimiz senelerde Türkiye'de kadın girişimci sayısında artış olmasına rağmen oran hala yüzde 20 seviyesine bile ulaşmadı. Dünya Bankası verilerine göre küresel olarak her 3 girişimden birinin yönetici ortağı kadın ancak bu oran bizler için yeterli değil. Kadın girişimci sayısındaki artışı hızlandırma misyonu ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. ÜNLÜ & Co iş birliğinde hayata geçirdiğimiz projede çıkan fikirlerden gurur duyuyor ve yeni döneme büyük bir heyecanla başlıyoruz." açıklamasında bulundu.

Fikirlerini iş modeline dönüştürmek isteyen 18-35 yaş aralığındaki kadın girişimciler, programa 28 Ekim'e kadar başvuru yapabilecek.

​​​​​​​