X

Türkiye'deki şirketler YandexART'ın sinir ağıyla görseller oluşturabilecek

YandexART, kullanıcıların resim ve videolar oluşturabildiği ve fotoğraflarını geliştirebildiği bir uygulama olan Shedevrum'a güç veriyor

15.05.2024 - 10:04

İSTANBUL - YandexART ile işletmeler yapay zeka sayesinde tanıtım çalışmaları ve sosyal medya hesapları için görseller üretebilecek, tasarım düzenlemeleri yapabilecek ve illüstrasyonlar da oluşturabilecek.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, işletmeler YandexART'a bir API aracılığıyla erişerek görüntü oluşturmayı farklı hizmetlere ve web uygulamalarına entegre edebilecek. Sinir ağı, Türkiye dahil olmak üzere dünya genelindeki şirketlerin İngilizce olarak kullanımına sunuluyor ve ücretsiz olarak test edilebiliyor.

Bugüne dek çok sayıda şirket YandexART'ı kapalı ön izleme modunda deneme fırsatı buldu. Ayrıca, YandexART, Yandex ürünlerinde de kullanılabiliyor. YandexART, kullanıcıların resim ve videolar oluşturabildiği ve fotoğraflarını geliştirebildiği bir uygulama olan Shedevrum'a güç veriyor. Yandex Ads müşterileri yapay zeka tarafından oluşturulan görsellerle reklamlar oluşturabiliyor.

YandexART öncelikle kullanıcı sorgusuna dayalı olarak görüntüler üreten, ardından görüntü çözünürlüğünü ve ayrıntılarını geliştiren bir difüzyon modelini temel alıyor. Bu model, daha gerçekçi ve ayrıntılı grafiklerin oluşturulabilmesini sağlıyor.

YandexART, "Yandex Foundation Models" adlı yeni bir bulut hizmetinin parçası olarak kullanıma sunuluyor. Bu hizmet, metin oluşturma için YandexGPT ve anlamsal arama işlevleriyle bütünleştirme gibi birden fazla makine öğrenimi modelinin entegrasyonunu gerçekleştirebiliyor.

İşletmeler tüm bu sinir ağlarına birleşik bir arayüz üzerinden erişirken, altyapı desteğini bulut sağlayıcısı ekibi yönetiyor. Yandex Foundation Models ile aynı anda birden fazla üretken yapay zeka modeli kullanılarak iş ihtiyaçları karşılanabiliyor.