X

Trendyol, TEKNOFEST 2024'ün paydaşı oldu

29.09.2024 - 10:52

İSTANBUL - Trendyol, Adana'da 2-6 Ekim'de gerçekleştirilecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin (TEKNOFEST) paydaşları arasına katıldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Trendyol, TEKNOFEST kapsamında Adana'nın Kürkçüler Köyü'nde yer alan Trendyol Yarının Köyleri Dijital Merkezi'nde "E-Ticaret Hackathonu" düzenleyecek.

Hackathon, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı işbirliğinde yürütülen "Yarının Köyleri" projesinin hedefleriyle uyumlu olarak kırsal alanlarda dijital dönüşüm ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyor.

Aynı zamanda milli teknoloji ekosistemine destek olmayı hedefleyen etkinlik, yazılım geliştiricileri bir araya getirecek.

Trendyol'un Adana'da hayata geçirdiği Yarının Köyleri Dijital Merkezi, yerel üreticilere satış ve pazarlama desteği sunarken, Hackathon ile dijital merkezlerdeki hizmetlerin genç yazılımcıların katılımına açıldığı bir yarışma modeline dönüştü. Yarışmada, açık kaynak kodlu yazılımlar ve yapay zeka çözümleri geliştirilmesi teşvik edilecek.

- E-ticarette yerel üreticiye destek hedefi

Hackathon'da, ürün fotoğraflarından otomatik isim ve açıklama oluşturma, fotoğraf kalitesini artırma ve çok dilli destek gibi yapay zeka tabanlı e-ticaret çözümleri yarışacak.

Lise ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra profesyonel yazılımcılar da yarışmaya takım halinde katılacak. 2-3 Ekim'de gerçekleşecek etkinlikte finale kalan 16 takımdan birincilik kazanan takım 100 bin lira, ikinci 80 bin lira, üçüncü ise 60 bin lira ödül alacak.

Trendyol'un TEKNOFEST 2024'teki standında ise ziyaretçilere yapay zeka uygulamaları ve etkileşimli deneyimler sunulacak.

Ziyaretçiler, Trendyol Yarının Köyleri Dijital Merkezi'ni sanal gerçeklik (VR) gözlükleriyle keşfetme fırsatı bulacak.