X

Schneider Electric, Motivair Corporation'ı satın aldı

Schneider Electric İcra Kurulu Başkanı Peter Herweck:
- "Motivair'in benzersiz sıvı soğutma portföyü, veri merkezi soğutmasındaki değer teklifimizi tamamlıyor ve şebekeden çipe ve çipten soğutucuya kadar veri merkezi kurulumundaki önemli konumumuzu daha da güçlendiriyor"

25.10.2024 - 14:56

İSTANBUL - Schneider Electric, yüksek performanslı bilgi işlem sistemleri için sıvı soğutma ve gelişmiş termal yönetim çözümlerinde hizmet sunan Motivair Corporation'ın (Motivair) kontrol hissesini satın almak için anlaşma imzaladığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Schneider Electric, gelişmiş sıvı soğutma çözümleri alanında önemli bir küresel tedarikçi olan Motivair'ı satın alarak veri merkezlerindeki lider konumunu güçlendiriyor.

İşlemin şartlarına göre Schneider Electric, Motivair'in öz sermayesindeki ilk yüzde 75'lik kontrol hissesini, vergi artışının değerini de içeren ve Motivair'e 2025 mali yılı için öngörülen gelirin orta-tek haneli bir katı değer biçen 850 milyon dolar tutarında bir bedel karşılığında satın alacak.

İşlem, gerekli düzenleyici onayların alınması da dahil olmak üzere alışılagelmiş kapanış koşullarına tabi ve önümüzdeki çeyreklerde tamamlanması bekleniyor.

İşlem tamamlandığında Motivair, Schneider Electric'in enerji yönetimi iş kolunda raporlanacak.

Grup, kontrol gücü olmayan payların kalan yüzde 25'ini 2028 yılında satın almayı bekliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Schneider Electric İcra Kurulu Başkanı Peter Herweck, Motivair'in satın alınmasının veri merkezi değer zincirindeki dünya lideri konumlarını daha da ileriye taşıyan önemli bir adımı temsil ettiğini belirterek, "Motivair'in benzersiz sıvı soğutma portföyü, veri merkezi soğutmasındaki değer teklifimizi tamamlıyor ve şebekeden çipe ve çipten soğutucuya kadar veri merkezi kurulumundaki önemli konumumuzu daha da güçlendiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Motivair Corporation Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Rich Whitmore da Schneider Electric'in temel değerlerini ve yenilik, sürdürülebilirlik ve mükemmelliğe olan bağlılıklarını paylaştığını ifade etti.