X

Rüyada Tükürdüğünü Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Yere ve Duvara Tükürmek, Tükürdüğünü Görmek Ne Demek? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

22.09.2024 - 12:51

Rüyada tükürdüğünü görmek, insanın güç ve kuvvetine; sözde, ilimde ve malda ziyadeliğe işarettir. Yere tükürmek, mülk satın almaya ya da çirkin bir iş yapmaya; yutkunduğu halde tükürememek ise emsallerinin yaptığı işe yeltenip bunu başaramamaya delalet eder. Bir insanın üzerine tükürmek, o kimseye iftira atmaya; ağaca tükürmek, verdiği sözden caymaya; duvara tükürmek ise Allah yolunda mal sarf etmeye ya da ticaret yapmaya işarettir. Sıcak tükürük, uzun ömre; soğuk tükürük ise ölüme delalet eder. Ağızda tükrüğün kuruması, yoksulluğa; çok tükürük ise üzüntü ve kedere işaret eder.

Rüyada Yere Tükürdüğünü Görmek
İbn Sîrîn'e göre, bir kimse rüyasında yere tükürürse, bu bir arazi satın alacağı anlamına gelir. Eğer bir duvara tükürdüğünü görürse, hayırlı bir iş için para harcayacağı ya da kârlı bir ticarete atılacağına delalettir. Ayrıca bir kimseye tükürmek, o kişiye karşı bir hor görme anlamına gelir ve bir anlaşmazlığı gösterir.

Rüyada Duvara Tükürdüğünü Görmek
Rüyada duvara tükürmek malını Allah yolunda harcayacağına veya cihad için vereceğine delalet eder. Ancak, rüyada aşırı tükürmek genellikle hüzün, keder ve zorluklarla yorumlanır. Ayrıca, bu rüya kişinin ağzından çıkacak kötü sözlere de işarettur.