X

Rüyada Tükürük Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Tükürük Görmek Ne Demektir? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

22.09.2024 - 12:10

Rüyada tükürük görmek, insanın gücüne, sözüne, ilmine, malına ve kuvvetine delalet eder. Rüyanızda tükürüğünüzün sıcak olduğunu görmek uzun ömürle, soğuk olduğunu görmek ise sıkıntıya işaret eder. Eğer ağzınızda tükürüğünüz kurumuşsa, bu fakirlikle tabir edilir. Yere tükürdüğünü görmek, bir arazi satın almaya, bir duvar üzerine tükürmek ise malınızı Allah yolunda kullanmaya delalet eder. Ayrıca tükrük, rahatlığa, evlilikle gelen huzura ve bazen de sağlık veya hastalığa işaret eder. Çok tükürük görmek ise hüzün, keder ve sıkıntıya işarettir. Eğer kendinizi tükürürken gördüyseniz, bu ağzınızdan çıkacak kötü bir söze işaret eder. Bir hayvanın veya bir insanın yüzüne tükürmek, uygun olmayan sözler söyleyeceğinize delalet eder.

Tükürüğünün kuruduğunu gören kimse, akranlarının yaptığı işleri yapmak ister fakat bunu yapmaktan aciz kalır ve sözleri az itibar görür. Ağzından tükürük çıktığını görmek, söylediği batıl sözlere; düzenlediği yalan ve iftiralara işarettir.

Tükürük, kişinin malı ve kudretidir. Bir yere tükürdüğünü gören kimse, bir arazi veya akar satın alır. Ağaca tükürdüğünü gören, sözünden döner yahut yeminini bozar. Bir insanın üzerine tükürdüğünü gören ise o insana iftira eder. Tükürdüğünü sıcak görmek, uzun ömre; soğuk görmek ise ölüme işarettir. Ağızda tükürüğün kuruması fakirliğe delalettir. Tükürük, sözde, ilimde yahut malda ziyadeliktir.

Bazen tükürük, rahatlığa ve nikahla huzuru talep etmeye; bazen de sağlık ve hastalığa işarettir. Tükürüğünün değiştiğini görmek, ahlakında bozukluk ve fenalık olacağına, tükürüğünün kesildiğini görmek ise lezzet ve rahatının sona ereceğine, evladını kaybedeceğine delalet eder. Rüyada çok tükürük, hüzün, keder ve sıkıntıdır. Kendisini rüyada tükürdüğünü gören kimse, ağzından kötü söz çıkarır. Tükürüğünde kan veya balgam varsa, kendisine helal olmayan bir söz söyler. İnsan yüzüne tükürdüğünü görenin ağzından söylenmesi caiz olmayan bir söz çıkar.

Yere tükürmek mülk satın almaya veya çirkin bir iş yapmaya, tükürememek ise gücün yetmediği bir işe delalettir. İnsan üzerine tükürmek, o kimseye iftira etmeye, ağaca tükürmek sözünden caymaya, duvara tükürmek Allah yolunda mal harcamaya veya ticaret yapmaya işarettir.