X

Rüyada Lut (A.S.) Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Lut (A.S.) Görmek Ne Demek? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

07.09.2024 - 14:09

Rüyada Hz. Lut (A.S.)'ı görmek, hanımı ve kabilesi nedeniyle sıkıntı, keder ve üzüntü yaşamaya işaret eder. Bazen de Lut (a.s) rüyası, düşmanına galip geleceğine ve düşmanının Allah'ın (C.C.) gazabına uğrayacağına delalet eder. Eğer rüyanızda bir toplum Lut kavminin çirkin fiillerini işliyorsa, Lut (A.S.)'ı görmek o toplumun mahv, helak olacağına ve yere batacağına işaret eder. Rüyada Lut (A.S.)'ın eşini görmek ise, bir kadının kocasına itaatsizlik edeceğine ve onun durumunu bozmaya çalışacağına delalet eder. Bazen de bu kadın helak olur.

Rüyada Lût Peygamberi (Aleyhisselam)'ı görmek, başka bir yere taşınmaya, işlerin kolaylaşmasına ve hayırlı sonuçlara ulaşmaya işaret eder. Bir başka rivayete göre ise, ahlaksız bir kadınla evlenip o kadından hayır görmemeye delalet eder. Bazen de kişinin karşılaşacağı zorlukların ardından feraha ereceğine ve yaşamında olumlu değişiklikler olacağına işaret eder.

Lut Aleyhisselamı görmek eşinden, kavim ve kabilesinden dolayı üzüntü ve sıkıntı çekmeye; düşmana galip gelmeye, Lutiliğin yaygın olduğu bir yerde Lut aleyhisselamı görmek ilahi gazap ve musibete delalet eder.