X

Rüyada Deli Olmak Ne Anlama Gelir?

Rüyada Deli Olmak Ne Demek? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

15.09.2024 - 13:40

Rüyada deli olmak, eline geçecek mal ve zenginliğe işaret eder. Ancak bu mal, rüya sahibinin kötü arkadaşlar uğrunda harcayacağı ve layık olmadığı şekilde infak etmeye çalışacağı bir mal olar yorumlanır. Bu nedenle, Rüyada delilik görmek, hem maddi kazanç hem de bu kazancın nasıl harcanacağı konusunda bir uyarı niteliği taşır.

Ayrıca, rüyada görülen delilik, izzet, zenginlik ve dünya nimetlerinin kişiye yönelmesine işarettir. Bazı durumlarda ise, bu rüya (deli olmak) cennete girmeye, sevince ve ferahlığa da delalet eder. Kadının deliliği, bolluk ve ucuzlukla geçen bir seneye işaret ederken, delilik aynı zamanda aşka, bazen de acı ve keder veren olaylara işarettir.

Bir başka rivayete göre de rüyada deli olduğunu görmek, faiz ve haram mala yorumlanır. Sara illetine tutulup aklını kaybettiğini görmek, bir belaya veya büyüye uğradığına; yanında bir deli görüp korktuğunu ve ondan zarar gördüğünü görmek, düşmana ve o düşmandan zarar göreceğine delalet eder.

Rüyasında deli bir kadın görmek, dünya malına; bir deliyle yüz yüze geldiğini görmek, berekete; bir delinin kendisini kovaladığını görmek ise, dünya işlerinden el çekip ahirete yöneleceğine işarettir.