X

Rüyada Bebek Kusması Ne Anlama Gelir?

Rüyada Bebek Kusması Ne Demek? Bebeğin Kustuğunu Görmek başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

06.10.2024 - 17:47

Rüyada bebeğin kusması görmek, hayırlı ve şer olarak farklı şekillerde tâbir olunur. Rüyada bebeğin kolaylıkla kustuğunu görmek, tevbe edip Allah'a yönelmesine veya haksız yere aldığı bir malı sahibine iade etmesine delâlet eder. Eğer bebek zorlanarak kusuyorsa, rüyayı görenin karşılaşacağı sıkıntı ve üzüntülere işarettir. Bebeğin zorlanarak kusması, hastalık yahut zorluk yaşayacağına delâlet eder. Eğer rüyayı gören kişi hamileyse, bebeğin zorlanarak kusması, düşük yapma tehlikesine delâlet eder. Cafer-i Sâdık (r.a.) bebek kusması rüyasını, tevbe, pişmanlık, zarar, selâmet, emaneti iade, darlık, sıkıntı ve müşkülat ile yorumlamıştır.

Rüyada Bebeğin Kustuğunu Görmek
Rüyada bebeğin kustuğunu görmek, tevbeye, pişmanlığa ve sıkıntılardan kurtulmaya delâlet eder. Bebeğin kolaylıkla kustuğunu görmek, yanlışlarından dönüp Allah-ü Teâlâ'ya yönelmesine, hakkı sahibine teslim etmesine işaret sayılır. Zorlukla kusması ise, yaşadığı müşkülat ve eziyete delâlet eder. Kustuğunu yemesi ise sözünden döneceğine yahut bağışladığını geri alacağına işaret eder.

Rüyada Bebek Kusması Temizlemek
Rüyada bebek kusması görmek ve onu temizlemek, sıkıntı ve üzüntülerden kurtulmasına, tövbe ve pişmanlıkla arınmaya delâlet eder. Bebek kusmuğunu temizlemek, huzursuzluktan sıyrılarak, selamete ermeye işaret sayılır. Kustuğu şeyi temizlemek, dertlerin geride kalacağına, tövbenin kabulüne; zorlanarak temizlemek ise, sabırla katlanılan dertlerden sonra ferahlığa ermeye delâlet eder.

Rüyada Üzerine Küçük Bebeğin Kustuğunu Görmek
Rüyada bebeğin üstüne kustuğunu tekrar yediğini görmek, bağışlanan bir şeyin geri alınacağına işaret eder. Cimrilik olarak da yorumlanır. Eğer bebek üzerine kusmak ister de kusamazsa, rüya sahibi tevbe etmekte zorlanacak ve günah işlemeye devam edecektir. Bebeğin ağzından tiksinilecek bir şey çıktığını görmek, hastalanmaya delâlet eder.

Rüyada Bebeğin Yediğini Kusması
Rüyada bebeğin yediğini kusması, pişmanlığa, tevbe etmeye ve dünya malına karşı dikkatli olmaya işaret eder. Eğer rüyada bebek kolaylıkla kusuyorsa, tevbe edeceğine ve hatalarını düzelteceğine delâlet eder. Zorlukla kusuyorsa, çekilecek sıkıntılara ve üzüntülere alâmettir. Kusmuğun pis ve kötü olması, helal olmayan işlerden vazgeçmesine, aksi takdirde büyük musibetlerle karşılaşacağına işaret eder.

Rüyada Bebeğin Süt Kusması
Bebeğin süt kustuğunu görmek, tevbe etmeye ve sağlıklı yaşamaya işarettir. Kustuğu şey siyah yahut beyaz ise, rüyayı gören üzüntülerden kurtulacaktır.

Rüyada Bebeğin Kan Kusması
Kusmak, bazen de rüyayı gören kişinin haksız olarak elde ettiği bir şeyi sahibine vermesine delâlet eder. Pişmanlık ve tevbeyle tâbir olunur. Bebeğin kan kustuğunu görmek, rüyayı görenin günah işlemeye son vermesine veya haram bir mal kazandığına pişman olup emaneti sahibine iade etmesine işarettir. Kan görüldüyse, rüyanın iptal olduğuna inanılır.

Rüyada Bebeğin Zorlanmadan Kusması
Rüyada bebeğin zorlanmadan ve tadı güzel bir şey kustuğunu görmek, huzura ve yüzü güzel bir evlada delâlet eder. Ancak rüyada bebeğin süt kustuğunu görmek, İslâmî ölçülerin dışına çıkmaya işarettir. Rüyada bebeğin kustuğu şey kötü veya pis ise, bu rüya, rüya sahibinin karşılaşacağı belalara ve zor durumda kalmasına delâlet eder.

Rüyada Bebeğin Kolayca Kusması
Nablusî (r.a.) demiştir ki: Rüyada bebeğin kolayca kustuğunu görmek, rüya sahibinin üzüntü ve kederlerden kurtulmasına ve pişmanlıkla tövbe etmesine işaret eder. Ancak, kustuğunu tekrar yediğini görmek, kişinin yaptığı hayırlardan vazgeçmesine delâlet eder.