X

Rüyada Annenin Özürlü Bebek Doğurduğunu Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Annenin Özürlü Bebek Doğurduğunu Görmek Ne Demek? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

05.10.2024 - 09:35

Rüyada annenin özürlü bir bebek doğurduğunu görmek, İmam Cafer Sadık (a.s.)'ın tabiriyle menfaate, acizliğe, yoksulluğa, üzüntü ve sıkıntıya, geçim zorluğuna delâlet eder. Çeşitli zorluklarla karşılaşacağına, sabır ve metanet göstermesi gerektiğine işarettir. Özürlü bebek, dünya hayatındaki imtihanları ve karşılaşılacak sıkıntıları simgeler. Çekilecek zahmetten sonra gelecek olan hayrı ve ferahlığı da müjdeler. Nablusî (rh.a.)'ye göre, zahmetli bir sürecin habercisi olsa da, sonunda kişinin karşılaşacağı menfaatleri ve hayırları da simgeler.

İbn-i Sîrîn (r.a.)'in tabirine göre, kişi, akrabaları arasında bir müddet zor günler yaşayacağı yönünddir. Lakin bu musibetler, rüya sahibinin ruhen olgunlaşmasına ve manen güçlenmesine de vesile olacaktır.

Kirmanî ise bu rüyanın murada ermeye engel olabilecek durumları temsil ettiğini söylemiştir. Ancak annenin rüyasında özürlü bebeğin yardım aldığını ya da iyileştiğini görmesi, işlerin düzelmesine ve kişinin arzularına erişeceğine işarettir.

Cabir Mağribî (r.a.)'nin tabiriyle rüyada sakat bir bebeğin iyileştiğini görmek, arzu edilen şeylerin gerçekleşeceğine ve sıkıntıların sona ereceğine delâlet eder. Eğer rüya sahibi bu süreçte sabırlı ve metin olursa, neticesinde feraha kavuşacak, üzüntüler yerini sevinç ve müjdeye bırakacaktır.