X

Rüyada Kendi Göğsünü Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Kendi Göğsünü Görmek Ne Demek? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

16.09.2024 - 22:01

Rüyada kendi göğsünü görmek, şeriat, din, takva, ilim ve hikmet ile tâbir olunur. Bir kimsenin rüyasında göğsünü geniş ve güzel bir halde görmesi, âsi kimsenin tevbe etmesine, bazen de güç ve müşkül şeyleri kolaylaştırmaya delâlet eder. İbn-i Sîrîn (rh.a.) demiştir ki: Rüyada kendi göğsünün güzel olduğunu görmek, din ve takvada kemâle; göğsünün dar veya küçük olduğunu görmek ise dinde ve takvada noksanlığa delâlet eder.

Rüyada Kendi Göğsünün Büyüdüğünü Görmek
Rüyada kendi göğsünün büyüdüğünü ve genişlediğini görmek, mal ve nimetin artmasına, rızkın genişliğine ve selâmete işarettir. Danyal (a.s.) demiştir ki: Göğsünü büyük görmek safa, ferah ve sürura delâlet eder. Kendi göğsünün dar olarak görülmesi, üzüntü, keder ve gam husulüne, ahlâkın noksanlığına; geniş görülmesi ise güzel ahlâka delâlet eder.

Rüyada Kendi Göğsünün Kıllandığını Görmek
Bir kimsenin rüyada kendi göğsünün yalnız ortasını ince kıllarla müzeyyen görmesi, cömertlik ve kereme; her tarafını birçok kıllarla bezenmiş görmesi ise şecaat ve kuvvete delâlet eder.