X

Rüyada Kendi Mezarını Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Kendi Mezarını Görmek Ne Demek? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

16.09.2024 - 22:03

Rüyada kendi mezarını görmek, uzak yolculuklara, üzüntü, keder, korkunç yerlere, eşe ve zindanlara delâlet eder. Kişinin rüyasında kendi mezarını görmesi sıkıntılı bir döneme gireceğine veya kısıtlanmış hissedeceğine işaret eder. Mezar, kapalı ve dar bir yer olması nedeniyle hapishaneye benzetilir ve kişinin özgürlüğünün kısıtlanabileceğine delâlet eder. Rüyada kendi mezarından çıktığını görmek ise üzüntü, keder ve sıkıntıdan kurtulmaya veya hastalıktan şifa bulmaya delâlettir. İbni Şirin'e göre kendi mezarı üzerinde ayakta durup kendine baktığını gören kimse, tövbe eder, günahlarından kurtulur.

Rüyada Kendi Mezarını Sulamak
Rüyada kendi mezarını sulamak, ödüllendirileceğine, geçmişte yapılan iyiliklerin ve hayırların karşılığını alacağına işarettir. Huzura kavuşmaya, yüzünün güleceğine, günahlarından tövbeye ve rahmete nail olmaya delâlet eder.

Rüyada Kendi Mezarını Çiçekli Görmek
Rüyada kendi mezarını çiçekli görmek, amel defterinin hayırlarla dolu olduğuna, sıkıntıarın son bulmasına ve uzaktaki biriyle hasret gidereceğine işarettir. İyiliklerle anılmaya, huzurlu bir yaşam ve manevi güzelliklerin işaretçisi olarak yorumlanır.

Rüyada Kendi Mezarını Boş Görmek
Rüyada kendi mezarını boş görmek, kişinin henüz yapması gereken işler olduğuna ve ömrünün uzadığına işarettir. Hayatını yeniden gözden geçirmesi gerektiğine ve fırsatların hâlâ elinde olduğuna delâlet eder.

Rüyada Kendi Mezarını Yapmak
Rüyada kendi mezarını yapmak, ev yapmaya veya evi tamir etmeye alâmettir. Çünkü mezar da insanın evidir ve orada uzun müddet kalacaktır. Dünya hayatında sağlam temeller üzerine bir yaşam kuracağına işaret eder. Mezarı ören kimse, bir ev satın alır veya mevcut evini yeniler.