X

Rüyada Hazreti Adem Peygamberi Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Hazreti Adem Peygamberi (a.s) Görmek Ne Demek? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

17.09.2024 - 12:11

Rüyada ilk insan ve ilk peygamber Hazreti Adem peygamberi kendi suretinde görmek, ilme ve fazilete delâlet eder. Hazret-i Adem'i çok iyi bir halde görmek, büyük hayra ve bol nimete işarettir. Yine Hazret-i Adem'i görmek, günaha ve günahtan sonra tövbe etmeye delalet eder. Çünkü ilk hata işleyen Adem'di ve ilk tövbe eden de yine Adem'dir. Yine Hazret-i Adem'i görmek, hacca gitmeye, dost ve ahbaplarıyla bir araya gelmeye ve bazen de neslinin çoğalmasına delalet eder.

Rüyada Adem Peygamberi Görmek
Rüyada Adem Peygamberi (a.s) görmek, günah işlenmiş olabileceğine ve tövbe edilmesi gerektiğine işaret eder. Ayrıca, baba, padişahlık ve ilim sahibi olma gibi durumları simgeler; Adem Peygamberi'nin kendi suretinde görülmesi ehli ise valiliğe yükselme habercisidir. Rüyada Adem Peygamberi görmek aynı zamanda çok sayıda çocuk sahibi olunacağına, hacca gidileceğine ve uzun süren kederlerin ardından büyük sevinçler yaşanacağına delalet eder.

Rüyada Hz. Adem (a.s.) ile Konuşmak
Rüyada Hz. Adem (a.s.) ile konuştuğunu görmek, o kimsenin ilim sahibi olacağına, dini bililerinin artacağına işaret eder. Rüyasında Hz. Adem (a.s.) ile konuşan kişi, ilim ve marifet sahibi olur. Rüyanızda Hz. Adem ile konuşmak, başarılı bir öğrenim hayatı geçireceğine ve ilmi konularda öne çıkacağına delalet eder.

Rüyada Hazret-i Adem'e arkadaş olduğunu görmek, yüksek makamlara işarettir. Bu rüyayı gören kişi âlim ise, bütün insanlar onun ilminden faydalanır. Kendisinin Adem olduğunu veya Adem'e arkadaşlık ettiğini görmek, eğer ehilse melik olur.

Nablûsî şöyle demiştir: "Rüyada Adem (a.s.)'i kestiğini görmek, sultana hıyanet etmeye, ana babaya ve öğretmene asi olmaya işaret eder."

Bazı tabirciler de şöyle demişlerdir: "Rüyada Hazret-i Adem'i gören, düşmanlarının sözüne aldanarak mağdur olur, ancak bir müddet sonra tekrar rahata kavuşur."

Rüyada Hazreti Adem'i solgun bir renkte görmek, bir yerden bir yere göç etmeye delalet eder. Bazı tabirciler ise Hazret-i Adem'i görmeyi, rüya tabircisi olmaya delalet eder.

Yine Hazreti Adem'i görmek, kalın elbise giymeye, ağlamaya ve uzak bir yere yolculuğa delalet eder. Çünkü Adem Nebi, cennetten çıkarılıp dünyaya gönderilmiş ve bu sırada çok ağlamıştır.