X

Rüyada Yumruk Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Yumruk Attığını ve Yediğini Görmek Ne Demek? Yüzüne, Karnına, Sırtına Yumruk Yemek başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

25.09.2024 - 15:44

Rüyada sıkılmış yumruk görmek, iş yapma iradesine yahut öfkeye; birini yumruklamak ise sözde cömert davranmaya, cimriliğe, namazı terk etmeye, hatalı söz söylemeye delâlet eder. Daha önce size kötülüğü dokunan bir insandan intikam alacağınıza işaret eder. Rüyasında yumruk, güç temsil eder. Birisine yumruk atmak, iyilik yapmak demektir. Yumruk yemek ise iyilikle karşılaşılacağına işaret eder.

Rüyanızda bir kimseye yumruk atmak veya ondan yumruk yemek, iş hayatınızda yapmak istediğiniz bazı atılımları engellemek isteyenlerin bulunduğunu, buna rağmen sizin kararlılıkla karşı koyarak atılımlarınızı ciddileştirmeye çalıştığınızı ve hiçbir engel tanımadan isteklerinizi gerçekleştirmek istediğinizi gösterir.

Rüyada Yumruk Yemek
Bir kimsenin rüyasında yüzüne yumruk yemesi, o kişinin yakın zamanda beklemediği bir iyilikle karşılaşacağına delâlet eder. Zira yumruk yemek, maddi veya manevi anlamda bir kazanç ya da yardım göreceğine işaret eder. Abdülgani Nablusî (rahimehullah) yumruk yeme rüyasını sabrının mükâfatlanacağına ve zorlukların ardından gelen ferahlığa delâlet ettiğini tâbir etmiştir.

Rüyada Yumruk Atmak
Kişinin rüyasında tanımadığı birine yumruk atması, İbn-i Sirin (rahimehullah) tarafından sözle veya fiille yapılacak bir yardıma ya da bir ikazda bulunmaya delâlet eder. Rüya sahibinin, bir kimseye yardım eli uzatacağı yahut ona doğru yolu göstereceği şekilde tâbir olunur. Yumruk atmak, bazen de kendi gücünü ve iradesini ortaya koyarak bir meselede kararlılık göstereceğine, bu vesileyle saygınlık kazanacağına işaret eder.

Rüyada Yumruk Atan Birini Görmek
Rüyada yumruk atan birini görmek, rüya sahibinin yahut gördüğü kimsenin haksız bir şekilde öfkesini dışa vuracağına, bir meselede aceleci ve düşüncesiz davranacağına işaret eder. O kişinin sabır ve sükûnetle hareket etmesi gerektiği konusunda bir uyarıdır. Zira İbn-i Sîrîn'e göre, rüyada yumruk atmak, kendi nefsine yenik düşerek fevri hareketlerde bulunacağına ve bu yüzden sıkıntı yaşayacağına delâlet eder.