İSTANBUL - Roche Türkiye ile İnönü Üniversitesi arasında prefabrik klinik araştırmalar ünitesi kurulumu için iş birliği protokolü imzalandı.
Roche Türkiye açıklamasına göre, topluma ve sağlık hizmetlerine katkı sağlama misyonuyla 65 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren şirket, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta gerçekleşen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından bölgedeki sağlık hizmetlerinin kesintisiz olarak devam etmesi için güçlü iş birlikleri geliştirmeye devam ediyor.
İmzalanan protokol kapsamında, bölgedeki klinik araştırmaların ve araştırmalarda yer alan gönüllerinin tedavilerinin kesintisiz devam edebilmesi için prefabrik klinik araştırmalar ünitesi kurulacak.
Prefabrik ünite, içinde kullanılacak cihaz ve malzemeleriyle birlikte tam donanımlı bir şekilde hazırlanarak kullanıma sunulacak.
Hastaların yatış yapabileceği müşahede odaları, tedavilerini almaları için hazırlanmış infüzyon ve kan alım odaları, sağlık personeli ile saha koordinatörlerinin çalışabileceği alanları içeren prefabrik ünite aynı zamanda tüm araştırma ürünlerinin ve klinik araştırma belgelerinin güvenli bir şekilde muhafaza edilebileceği özelliklere sahip olmasıyla, klinik araştırmalara katılan tüm hastaların veri bütünlüğünün korunmasını ve tedavi süreçlerine aralıksız devam etmelerini sağlayacak.
Ayrıca kurulacak olan prefabrik ünite, olası bir afet nedeniyle yer değiştirilmesi gereken durumlara karşı taşınabilir şekilde inşa edilecek.
Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Roche İlaç Türkiye Medikal Lideri Dr. Mahir Kurt, Roche İlaç Türkiye Klinik Araştırmalar Ülke Lideri Mina Nejadamin ve İnönü Üniversitesi Klinik Araştırmalar Mükemmeliyet Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nusret Akpolat'ın katıldığı imza töreninin ardından üniversitenin mevcut klinik araştırmalar birimi ve prefabrik klinik araştırmalar ünitesinin kurulacağı alan ziyaret edildi.
Başta klinik araştırmalar olmak üzere bilimsel çalışmalara da ara vermeden devam ediyoruz
Açıklamada görüşlerine yer verilen Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta gerçekleşen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından Malatya ve Türkiye'ye kesintisiz sağlık hizmeti vermeye devam etmekte olduklarını ifade etti.
Kızılay, "Genel sağlık hizmetinin yanında başta klinik araştırmalar olmak üzere bilimsel çalışmalara da ara vermeden devam ediyoruz. Roche Türkiye ile yaptığımız bu iş birliği sayesinde, afet dönemlerinde klinik araştırma hizmetinin aksamadan devam etmesi ve yapılacak olan bu prefabrik klinik araştırma ünitesi ile hekimlerin, sağlık personelinin ve hastalarımızın güvenli ortamda sağlık hizmeti vermeleri ve almaları sağlanacaktır. Bu bağlamda, Roche Türkiye'ye katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum." açıklamasını yaptı.
Roche İlaç Türkiye Medikal Lideri Dr. Mahir Kurt da hayatın her alanında yaşamları iyileştirme misyonları doğrultusunda, deprem felaketinin yaşandığı bölgedeki ihtiyaçların karşılanması ve hastaların tedavilerine kesintisiz bir şekilde devam etmesi için var güçleriyle çalıştıklarını aktardı.
Kurt, "Bölgedeki çalışmalarımıza ve geliştirdiğimiz güçlü iş birliklerine hızla devam ediyor ve Adıyaman Aile Sağlık Merkezi'nden sonra şimdi de Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi ile prefabrik klinik araştırmalar ünitesi için güçlerimizi birleştiriyoruz.
Kurulan bu ünite ile halihazırda Turgut Özal Tıp Merkezi'nde aktif tedavisi ve takibi gerçekleştirilen klinik araştırmalar hastalarının, başta onkoloji olmak üzere fakülte dahilinde hizmet verilen diğer hastalık alanlarında da tedavi süreçlerinin kesintisiz bir şekilde devam etmesine olanak sağlamayı amaçlıyoruz. Roche Türkiye olarak bölgede yaraların sarılması adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.
Roche İlaç Türkiye Klinik Araştırmalar Ülke Lideri Mina Nejadamin, depremin hemen ardından, klinik araştırmalar odağında sağlık otoriteleri ile koordinasyonlu bir şekilde çalışarak deprem bölgesindeki hastaların, araştırmacıların ve araştırma ekiplerinin sağlık durumlarını yakından takip etmek ve güvenliklerini sağlamak için hızla harekete geçtiklerini belirtti.
Nejadamin, "Deprem bölgesinde tedavi gören ve yer değiştirmek zorunda kalan klinik araştırma hastalarının tedavilerini kesintisiz olarak almalarını sağlamak amacıyla, dahil oldukları klinik araştırmanın başka illerdeki merkezlerine en kısa sürede transferlerini gerçekleştirdik. Deprem bölgesindeki klinik araştırmaların ve hastaların tedavilerinin kesintiye uğramaması için tüm kaynaklarımızla çalışmaya ve güçlü iş birlikleriyle bölgedeki insanların sağlık hizmetlerine erişimine destek olmaya devam edeceğiz." yorumunu yaptı.