X

Otokar, 5 yenilikçi aracıyla SAHA EXPO'da

Otokar Genel Müdürü Aykut Özüner:
- "Ülkemizde, SAHA EXPO gibi önemli bir platformda, kara sistemlerimizdeki geniş ürün gamımızı ve kabiliyetlerimizi tanıtmaktan mutluyuz"

21.10.2024 - 18:02

İSTANBUL - Otokar, SAHA EXPO 2024 Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda 5 yenilikçi aracıyla yerini aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 26 Ekim'e kadar İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşecek olan fuarda Otokar, geniş ürün yelpazesini sergileyerek sektördeki gücünü bir kez daha ortaya koyacak.

Bu yıl dördüncü kez düzenlenen fuarda Otokar, üstün kabiliyetlere sahip 5 zırhlı aracını sergileyecek. Ziyaretçiler, 5 gün sürecek olan fuar boyunca Otokar'ın farklı operasyonel ihtiyaçlar için geliştirdiği COBRA II, URAL, ARMA 8x8, ARMA 6x6 ve AKREP II araçlarını yakından inceleme fırsatı bulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Otokar Genel Müdürü Aykut Özüner, NATO ve Birleşmiş Milletler'in uzun yıllardır tedarikçilerinden biri olan Otokar'ın zırhlı araçlarının, Türk ordusu, güvenlik güçleri dahil 5 kıtada 40'tan fazla dost ve müttefik ülkenin envanterinde yer aldığını belirtti.

Özüner, "Dünyanın en zorlu coğrafyalarında, riskli bölgelerde aktif görev yapan araçlarımızın başarısı neticesinde kullanıcı sayımız her geçen gün artıyor." ifadelerini kullandı.

Otokar'ın sadece bir araç üreticisi değil, yetkinlikleriyle savunma sanayi alanında global bir oyuncu olduğunu kaydeden Özüner, "Tasarım, geliştirme, teknoloji ve mühendislik kabiliyetlerimizle küresel ölçekte dünya devleriyle yarışıyoruz. Türk savunma sanayinin gücünü yurt dışında başarıyla temsil etmekten gurur duyuyoruz. Bu yıl, Otokar olarak dünyanın dört bir yanındaki prestijli fuarlara katılım sağladık. Şimdi de ülkemizde, SAHA EXPO gibi önemli bir platformda, kara sistemlerimizdeki geniş ürün gamımızı ve kabiliyetlerimizi tanıtmaktan mutluyuz. Türkiye'nin öncü kara sistemleri üreticisi olarak hedefimiz, ürün ihracatının yanı sıra, AR-GE ve teknoloji transferi kabiliyetlerimizle de ülke ihracatına olan katkımızı sürdürmek." açıklamasında bulundu.