X

Obilet'ten sonbaharda 6 rota önerisi

23.10.2024 - 12:06

İSTANBUL - Obilet, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatilini tek gün izin alarak 4 güne çıkarmak isteyenler için 6 farklı sonbahar rotası belirledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, seyahat severler en kısa tatilleri bile uzatarak yeni yerler keşfetmeye ve farklı deneyimler yaşamaya açık. Salı gününe denk gelen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ise çalışanlar için tek gün izin alarak tatili uzatmak için sonbaharda fırsat sunuyor.

Pazartesi günü tek gün izin alarak, bu tatili 4 güne uzatmak mümkün.

Şirket, sonbaharda yeşilin ve kahverenginin sayısız tonuna şahit olacağınız Sakarya Sapanca, doğanın içindeki konumu, oksijenli ortamı ve göl manzarasıyla farklı seçenekler sunuyor. Sapanca, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları ve gölde yapılacak gezilerle, unutulmaz anlar geçirmeye olanak tanıyor.

Doğası ve tarihi dokusuyla doğa meraklıları için alternatifler sunan Bolu, sonbaharı güzel karşılayan şehirlerden biri. Bolu'ya bağlı Abant Gölü ve Yedigöller ise sonbahada Türkiye'deki fotoğrafik yerlerden biri haline geliyor. Abant Gölü etrafında yürüyüş yapılabilir, yine Bolu'ya bağlı Yedigöller Milli Parkı'na geçerek doğanın hayranlık uyandıran bir başka haline şahit olunabilir. Şefleriyle de ünlü kentin yöresel lezzetleri de denenebilir.

İzmir, sonbaharın güzel geçtiği yerlerden biri olarak göze çarpıyor. Şehrin sosyal hayatını görmek için Kordon'da geziye çıkılabilir, tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda alışveriş yapılabilir. Kentin yazlık beldeleri Çeşme ve Alaçatı'nın sonbahardaki sakin hali de görülebilir.

Plajları ve tarihi taş evleriyle Balıkesir Ayvalık, yazın olduğu gibi 29 Ekim tatili için de seçenekler arasında yer alıyor. Serin denizi bu mevsimde girmek için iddialı olsa da Cunda Adası gibi yakın yerler ziyaret edebilir. Ayvalık'ın taş kaldırımlı sokaklarında tarihi taş evleri gezilebilir, Makaron Mahallesi'nde koruk suyu ile serinlenebilir ve bölgeye özgü damla sakızlı lezzetler tadılabilir.

Çanakkale'de rüzgarlı sokakları ve deniz manzarasıyla Bozcaada, Ege'nin en güzel halini yansıtan ilçelerden birisi. Taş kaldırımlı dar sokaklarda yürüyüp adanın keyifli mekanlarını keşfedilebilir, Bozcaada Kalesi'ne çıkılarak Çanakkale manzarası izlenebilir, tarihi yel değirmenlerinde ada manzaralı güzel fotoğraflar çekilebilir. Günün, Polente Feneri'nde bitirilmesi öneriliyor.

Tarihi yapıları ve kaplıcalarıyla Afyon, sonbahar deneyimi sunuyor. Termal otellerde rahatlanabilir ve kent mutfağının leziz yemekleri tadılabilir.