X

Karaca, "Cumhuriyet Yüzyılı Koleksiyonu"nu kullanıcılara sundu

21.10.2024 - 15:26

- Koleksiyon, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sofra alışkanlıklarından esinlenerek, Türkiye'nin kültürel mirasını sofralara taşıyor

İSTANBUL - Karaca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sofra alışkanlıklarından, zevkine uygun tasarımlardan ve dönemin çizgilerini taşıyan ürünlerden ilham aldığı Cumhuriyet Koleksiyonu'nu kullanıcılarla yeniden buluşturdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün değerleri, vizyonu ve emanet ettiği mirastan yola çıkarak, 2 yıllık bir araştırma gerçekleştiren ve "Cumhuriyet Yüzyılı Koleksiyonu"nu hayata geçiren Karaca, "İmzası Soframızda Mirası Ruhumuzda" mottosuyla, bu yıl da kullanıcıları özel koleksiyonla buluşturuyor.

Koleksiyon, Mustafa Kemal Atatürk'ün sofra alışkanlıklarından esinlenerek, Türkiye'nin kültürel mirasını sofralara taşıyor.

Sınırlı sayıda üretilen özel parçalarıyla Karaca Cumhuriyet Yüzyılı Koleksiyonu, sevdiklerine Cumhuriyet ruhunu armağan etmek isteyen kullanıcılarla yeniden buluşuyor.

Koleksiyonda yer alan "Cumhur Espresso fincanı", Cumhurbaşkanlığı forsundaki 16 yıldız ve Atatürk'ün 6 temel ilkesinden esinlenerek tasarlandı.

"Egemen Kahve fincanı" ise Cumhuriyet'in saflığını ve gücünü simgeliyor.

Ayrıca, Atatürk'ün sofralarında kullandığı setlerden ilham alınarak tasarlanan "Tulu çay takımı" ve Atatürk'ün imzasıyla bir araya gelen "İlke çay takımı", Cumhuriyet'in birleştirici gücünü sofralarda hissettiriyor.(AA)