Iğdır Üniversitesi'nde gerçekleşen bu ziyaret, üniversiteler arası iş birliği ve akademik paydaşlık geliştirme konularında önemli bir adım olarak değerlendirildi. Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, heyetle bir araya gelerek, iki üniversite arasındaki iş birliği olanakları üzerine görüş alışverişinde bulundu.
Prof. Dr. Alma, Iğdır Üniversitesi'nin uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda İran ve bölge ülkelerindeki üniversitelerle iş birliği geliştirmeye büyük önem verdiklerini vurguladı. Geçtiğimiz aylarda İran'da düzenlenen 'Avrasya Üniversiteler Birliği' toplantısına katıldıklarını ve Tebriz Tıbbi Bilimler Üniversitesi ile bir iş birliği protokolü imzaladıklarını belirtti.
Tebriz Tıbbi Bilimler Üniversitesi heyeti, Iğdır Üniversitesi'nin misafirperverliği ve iş birliği olanakları için Rektör Alma'ya teşekkürlerini sundu. Heyet ayrıca, Iğdır Üniversitesi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALUM) tarafından yürütülen çalışmaları da yerinde inceledi.
Ziyaret, karşılıklı iyi niyet dilekleri ile sona erdi ve iki üniversite arasındaki iş birliğinin gelecekte bilim dünyasına önemli katkılar sunacağına olan inançla tamamlandı.