X

Garanti BBVA, yenilikçi girişimleri Istanbul Venture Day'de buluşturdu

26.10.2024 - 13:04

İSTANBUL - Garanti BBVA, startup ekosistemini desteklemek ve yenilikçi fintech çözümlerine katkı sağlamak amacıyla, Madrid merkezli IE University işbirliğiyle Istanbul Venture Day etkinliğini düzenledi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, İspanyol ve İtalyan konsolosluklarının da katılım sağladığı etkinlik, IE University tarafından yürütülen global Venture Day serisinin İstanbul ayağını oluşturdu. Istanbul Venture Day, Türkiye, İtalya ve İspanya'dan yatırımcı ve girişimcileri bir araya getirerek, startuplara uluslararası iş birliği ve yatırım fırsatları sundu.

Etkinlikte fintech sektöründe faaliyet gösteren girişimlerin katıldığı panellerin yanı sıra, regtech, martech ve adtech gibi sektörlerle entegre çalışan startup'ların yarıştığı bir rekabet ortamı da sağlandı. Yarışmanın kazananı olan Zuzzuu, South Summit yarı finaline katılmaya hak kazandı ve burada finale çıkma şansı için mücadele edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Ceren Acer Kezik, Garanti BBVA'nın dijital bankacılık alanında uzun yıllara dayanan çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Kezik, "Girişimcilik ekosisteminin büyümesinin, ülkemiz ekonomisi ve geleceği için hayati önem taşıdığının bilinciyle girişimcileri stratejik olarak önceliklendiriyoruz. Çalışmalarımız kadın girişimciliğinden teknoloji tabanlı girişimciliğe kadar, özel ürünler ve hizmetlerle desteklenen geniş bir yelpazeye yayılıyor. 2006 yılında Kadın Girişimciler Programı'nı başlattık. 2015'ten beri Garanti BBVA Partners Hızlandırma Programımız aracılığıyla ekonomiyi yönlendiren ve katma değer yaratan girişimcileri destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Fintechler ve diğer girişimlerle işbirliklerini artırmaya verdikleri önemin altını çizen Kezik, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda IE University'nin düzenlediği Venture Day'in İstanbul ayağını gerçekleştirmekten büyük heyecan duyuyoruz. Bu işbirliği, Türkiye'deki startup ekosistemiyle yurt dışındaki yatırımcılar arasında uluslararası köprü kurmanın önemini de vurguluyor. İtalya ve İspanya'dan gelen yatırımcılarla ülkemizdeki startuplarla kurduğu etkileşim onların büyümelerine, ölçeklenmelerine ve Avrupa pazarlarına genişlemelerine fırsat tanıyacak. Biz de fintech dünyasının en parlak zihinlerini desteklemeye ve yenilikçiliği teşvik etmeye devam edeceğiz."

IE University Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi Başkanı Juan Jose Guemes de Istanbul Venture Day'in Türkiye'de fintech ve bağlı sektörlerdeki yeniliklerin etkisini gözler önüne serdiğini kaydetti.

Guemes, startupları, yatırımcıları ve iş dünyası liderlerini bir araya getiren etkinliğin, işbirliği ve sürdürülebilir büyüme için bir platform oluşturduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"IE University olarak girişimciliğe derinden bağlıyız ve mezunlarımızı girişimcilik yolculuklarında destekliyoruz. Bu bağlılık, 2024 PitchBook University Rankings'te mezunlarımızın başarılarıyla da kendini gösteriyor: MBA programımızdan mezun olan 256 girişimcimiz 5,7 milyar dolar risk sermayesi topladı, lisansüstü program mezunlarımızdan 335'i ise 9 milyar dolar fon sağladı. Bu başarılar, girişimcilik topluluğumuzun küresel etkisini ve liderliğini gözler önüne seriyor."