X

ESTÜ-SunExpress işbirliğiyle havacılık staj programı

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Eminoğlu:
- "Başarılı öğrenciler SunExpress'te tam zamanlı çalışma fırsatı bulacak"

24.10.2024 - 16:32

ESKİŞEHİR - SunExpress ile Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) işbirliğiyle uygulanacak Uçak Bakım Teknisyeni Kariyer Geliştirme ve Destekleme Programı'nın açılışı yapıldı.

Üniversitenin Uçak Gövde ve Motor Bakımı ile Havacılık Elektrik ve Elektroniği bölümlerindeki 3. ve 4. sınıf öğrencilerine staj imkanı sunan programın açılında konuşan ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, havacılık sektörünün gelecek 5 yılda yüzde 7 büyüme göstermesinin beklendiğini anlattı.

Nitelikli insan kaynağı ihtiyacı artan havacılık sektörünün en önemli bölümünün hava aracı bakım işletmeleri olduğunu aktaran Özcan, "Sektörün yakın gelecekte ihtiyaç duyduğu nitelikli uçak bakım teknisyenlerini yetiştirmek için bugünden harekete geçmemiz kritik önemi haiz." dedi.

Özcan, insan kaynağı ihtiyacının yetiştirilmesi açısından ESTÜ gibi eğitim kuruluşlarının yanı sıra SunExpress gibi sektör oyuncularının da yenilikçi eğitim işbirlikleri içinde yer almasının Türkiye havayolu taşımacılığı endüstrisinin başarıyı yakalamasının anahtarı olduğunu dile getirdi.

Programın öğrenciler için büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Özcan, şöyle devam etti:

"Programın devamında uçak bakım teknisyeni kariyer geliştirme ve destekleme programlarının detaylarını doğrudan SunExpress hava yolu şirketinin yöneticilerinden ve proje ekibinden duyma fırsatına sahip olmanız açısından siz değerli öğrencilerimizi bu konuda oldukça şanslı görüyoruz. Uçak bakım teknisyeninin yetiştirilmesi doğrultusunda 40 yıla yakın, uzun süredir yürüttüğümüz eğitim faaliyetlerimizi SunExpress'le test ettiğimiz üniversite sektör eğitim işbirliğimizde yeni bir seviyeye taşımaktan büyük bir heyecan duymaktayız. Bu işbirliğimiz sayesinde uçak gövde motor ve bakımıyla havacılık elektrik ve elektroniği programlarındaki öğrencilerimiz havacılık sektörünün kapılarını daha erken aralayacak ve kariyerlerini, hedefi daha doğru belirleyerek yetkinliklerini sektörel beklentileri en iyi karşılayacak biçimde geliştirme fırsatı yakalayacaklar."

- Mezuniyet sonrası tam zamanlı çalışma fırsatı

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Eminoğlu ise proje sayesinde havacılık sektörünün ihtiyaçlarının karşılanacağını ve öğrencilerin yeteneklerini en iyi şekilde geliştirebileceklerini belirtti.

Özel olarak tasarlanan staj programı sayesinde öğrencilerin mesleki hayatı daha erken deneyimleyeceklerinin altını çizen Eminoğlu, "Öğrencilerimiz SunExpress ile kısmi süreli çalışan olarak görev alacak ve tüm SunExpress çalışanlarıyla aynı hak ve avantajlara sahip olacaklar." dedi.

Mezuniyet sonrası başarılı olan öğrencilerin SunExpress'e doğrudan katılma ve tam zamanlı çalışma fırsatı bulacaklarını aktaran Eminoğlu, şunları kaydetti:

"Ayrıca hem yurt içinde hem de yurt dışında sunduğumuz mesleki gelişim eğitimlerine de katılabilecekler. Bu girişimimizde sadece bugünü değil, geleceğin ihtiyaçlarına da cevap verecek bir yapı oluşturuyoruz. SunExpress olarak büyümeye devam ediyor ve 2033 ile 2035 yılında 166 uçaklı bir filoya erişmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda her alanda, teknikte, kokpitte, kabinde, yetenekli çalışanları SunExpress ailesine katmayı sürdüreceğiz. Programımız, gençlerimizin kariyer yolculuklarını desteklerken, yetenek havuzumuz zenginleştirecek ve sektöre nitelikli iş gücü kazandıracaktır."

Konuşmaların ardından, SunExpress Bakım Grup Müdürü Tekin Tiftik, Bakım Eğitim ve Sınav Müdürü Ömer Paksoy ile İnsan Kaynakları Takım Lideri Emir Aksoy, öğrencilerin sorularını yanıtladı.