X

Doğa Koleji yetenek taraması sonrası eğitim desteği sunacak

21.10.2024 - 15:26

İSTANBUL - Doğa Koleji, yetenek değerlendirmesi sonrasında öğrencilere yüzde 50'ye varan eğitim desteği sunacağını duyurdu.

Kolejden yapılan açıklamaya göre, Doğa Koleji'nin, "Geleceğin Doğa'sında yeteneğini keşfet!" mottosuyla düzenlediği yetenek taraması beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar, yaratıcı drama ve satranç alanlarında gerçekleşecek ve yetenek değerlendirmesi sonrasında öğrencilere yüzde 50'ye varan eğitim desteği sunulacak.

Yetenek Tarama ve Değerlendirme'de öğrenciler alanında uzman öğretmenlerden oluşan komisyonlar tarafından değerlendirilecek. Her öğrencinin bir yetenek alanında katılabileceği taramada seçilen dalda tüm kriterleri başarıyla karşılayanlara belli oranlarda eğitim desteği verilerek kayıt avantajı sağlanacak. Yetenekli öğrenciler algılama, düşünme, görsel, işitsel ve dokunsal eylemlerinin de katıldığı süreç içinde çok yönlü eğitimle tanışacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Doğa Koleji İlkokul Koordinatörü Mustafa Balta, Doğa Koleji olarak eğitim programlarının, anaokulundan liseye kadar k12 bütünlüğünde öğrencilerin ilgi alanlarını keşfetmelerine ve geliştirmelerine olanak tanıyan programlar olduğunu belirtti.

Balta, "Her öğrenci kendi potansiyeli çerçevesinde gelişim alanlarını keşfeder ve okul her öğrenci özelinde bu keşif yolculuğunda güncel zenginleştirilmiş eğitim programlarından oluşan fark dersleriyle fırsat sunar." değerlendirmesinde bulundu.

Aile ve okul arasındaki işbirliğinin önemine dikkati çeken Balta, "Okuldaki öğretmenler, çocuğunuzun yeteneklerini tanımlamak ve geliştirmek konusunda önemli bir rol oynayabilirler. Aile olarak çocuğun ilgi alanlarına destek olmak ve onları keşfetmesine fırsat tanımak da büyük önem taşır. Doğa Kolejinde bu süreç, çocuğun gelişimine uygun ve sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için dengeli bir yaklaşım benimsenerek gerçekleştirilir." ifadelerini kullandı.

5 yaşında büyük ve 12'nci sınıfa kadarki öğrenciler, 23 Kasım'da gerçekleşecek Yetenek Tarama ve Değerlendirme'ye okulun internet sitesinden 22 Kasıma kadar başvurabiliyor.(AA)