X

DENEYAP Teknoloji Atölyeleri için Ağrı 'da uygulama sınavı yapıldı

01.07.2024 - 09:50

Ağrı-DENEYAP Teknoloji Atölyeleri için Ağrı 'da uygulama sınavı yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) işbirliğiyle başlatılan DENEYAP Teknoloji Atölyeleri için Ağrı'da uygulama sınavı gerçekleştirildi. İlk aşamayı başarıyla geçen 91'i ortaokul, 60'ı lise olmak üzere toplam 151 öğrenci, Ağrı'daki DENEYAP Teknoloji Atölyeleri sınavına davet edildi. Ağrı Gençlik Merkezi'ndeki ikinci aşama sınavına katılanlar, "Uzay Kapsülü" olarak belirlenen tema doğrultusunda ter döktü.

Öğrenciler kendilerine verilen malzeme kitiyle özgün fikirler ortaya koyarken, teknik bilgileriyle de projelerini oluşturdu. Sınavda öğleden önceki oturumda lise, öğleden sonraki oturumda ise ortaokul öğrencileri kendilerine tanınan süre içinde Uzay Kapsülü'nü tasarladı. Daha sonra projelerini jüriye sunan öğrenciler, teknik bilgilerin yanı sıra kendini ifade edebilme, özgün düşünme, yenilik katabilme, konuyla ilgili bilgi sahibi olma gibi çeşitli beceriler yönünden de değerlendirildi. Sınavı başarıyla geçen 100 öğrencinin eğitim almaya hak kazanacağı bildirildi.

İl Müdürü Çelebi Öğrencilerin Heyecanına Ortak Oldu Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Şükrü Fatih Nurdağlı, Gençlik Hizmetleri Müdürü Ebru Duru uygulama sınavlarının yapıldığı Ağrı Gençlik Merkezinde gençleri ziyaret ederek onların heyecanına ortak oldular.

Gençlerle sohbet ederek başarı dileyen İl Müdürü Çelebi;"Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nin Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın katkılarıyla hayata geçirildiğini vurgulayarak, "Burada büyük bir işbirliği var. Tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Gençlerimizi her alanda olduğu gibi teknolojiyi üretme noktasında, onları teknolojinin öncüleri yapma noktasında desteklerimiz, çalışmalarımız devam edecektir dedi.