X

Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı, toplumsal ve çevresel sorunlara dikkati çekiyor

Hedef grupları etkileme ve harekete geçirme potansiyeline sahip Sağır ve İşitme Engelli Kadın Hakları Eğitim Platformu, Zaman Yolcusu Kreta ve Marmara'nın Umudu Pina projeleri hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor

21.04.2024 - 15:16

İSTANBUL - Borusan Holding, Impact Hub İstanbul iş birliğiyle hayata geçirdiği Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı aracılığıyla toplumsal ve çevresel meselelere dikkati çekiyor.

Holdingden yapılan açıklamaya göre, iklim, insan ve inovasyon odak alanlarında "Geleceğe İlham" sürdürülebilirlik stratejisiyle faaliyetlerinin merkezinde toplumsal ve çevresel faydayı konumlandıran şirket, toplumsal ve çevresel meseleleri ön plana çıkarıyor.

Hedef grupları etkileme ve harekete geçirme potansiyeline sahip Sağır ve İşitme Engelli Kadın Hakları Eğitim Platformu, Zaman Yolcusu Kreta ve Marmara'nın Umudu Pina projeleri hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor.

Program, seçilen projeler için sunduğu 200 bin TL hibe desteğinin yanı sıra mentorluk desteği, kapasite ve proje geliştirme, finansal sürdürülebilirlik, paydaş haritalandırma, iletişim yönetimi ve topluluk oluşturma gibi çeşitli desteklerde bulunarak faydayı yaymayı amaçlıyor.

Etki ekosistemini oluşturmak ve katılımcılar arası bilgi paylaşımını sağlamak amacıyla ikinci katılımcı buluşmasını gerçekleştiren Borusan Holding ve Impact Hub İstanbul, projelerin gelişmelerini yakından takip ederken, iletişim çalışmalarında uzman mentorlar ile ekiplerin görüşmelerine aracılık ediyor ve farkındalık artırma odaklı etkinlikler tasarlamalarına destek oluyor.

- Borusan'dan toplumsal ve çevresel meselelerin çözümüne destek

Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı'nda Ayşe Damla İşeri Sunman'ın ve Diclehan Sönmezoğlu'nun Dem Derneği aracılığıyla hayata geçirdiği Sağır ve İşitme Engelli Kadın Hakları Eğitim Platformu, Türkiye'deki sağır ve işitme engelli kadınların toplumsal cinsiyet eşitliği temelli hakları ile ilgili farkındalığını artırmayı amaçlıyor.

Nesra Gürbüz ve Gülşah Özdemir Koryürek, Zaman Yolcusu Kreta isimli projesinde iklim krizinin çocuklar üzerindeki etkisine odaklanarak bu konuyu çocuklara ve yetişkinlere bir animasyonla anlatmayı amaçlıyor.

Prof. Dr. Mustafa Sarı liderliğinde hazırlanan "Marmara'nın Umudu Pina" projesinde ise Marmara Denizi'ndeki müsilajın ve iklim değişikliği sebebiyle yaşanan ekosistem tahribatının etkilediği, dünyada yalnızca Marmara Denizi'nde bulunan ve dakikada 6 litre suyun temizlenmesini sağlayan Pina popülasyonlarını, bilimsel verilerle, farkındalık çalışmalarıyla ve koruma stratejileriyle korumayı amaçlıyor.

Üç proje ekibi, bugüne kadar 4 saat eğitim, 4 saat mentorluk desteği alırken, programın bundan sonraki süreçlerinde projelerin gelişimine katkı sağlamak üzere eğitim ve etkinlikler düzenlenmesi planlanıyor. Projelerin haziranda tamamlanmasıyla sona erecek Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı, iklim krizi ile mücadelede ve eşitsizlikleri azaltmada toplumsal ve çevresel meselelere dikkati çekerek fark yaratmayı hedefliyor.

Cumhuriyetimizin 100. yılında projemizin ilk meyvelerini toplayacağız

Açıklamada görüşlerine yer verilen Borusan Holding İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş, iklim krizi ile mücadele ve eşitsizlik odaklı projelerde güzel gelişmeler kaydettiklerini bildirdi.

Ateş, proje sahiplerinin fayda odaklı çalışmalarıyla farklı alanlarda farkındalık yaratılırken Cumhuriyetin 100. yılında ilk meyvelerini toplayacakları proje için büyük heyecan duyduklarını aktardı.

Borusan'ın hayata geçirdiği projelerde dünyadan ilham alıp geleceğe ilham vermeye devam ettiğini belirten Ateş, "Borusan, sürdürülebilirlik odak alanları iklim, insan ve inovasyon alanlarında çalışmalarına devam ederek sektöründe öncü uygulamalara imza atıyor. 2030 hedefleri kapsamında sürdürülebilirlik performansını her gün artırmayı amaçlayan kurum, sorumlu anlayışıyla sahip olduğu güç ve bilgiyi paydaşlarına sunarak pozitif etki yaratıyor." ifadelerini kullandı.