Bingöl, Şırnak ve Siirt'te 106 yerleşim yerine kar nedeniyle ulaşılamıyor

BİNGÖL/ŞIRNAK/SİİRT - Bingöl, Şırnak ve Siirt'te yoğun kar yağışı nedeniyle 106 yerleşim yerinin yolu kapandı.

22.12.2024 - 14:45

İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, kar nedeniyle ulaşıma kapanan merkeze bağlı 13, ilçelerden Karlıova'da 38, Adaklı'da 6, Genç'te 5, Kiğı'da 6 ve Yedisu'da 2 köy yolunun açılması için ekiplerin yoğun çalışması devam ediyor.

Karlıova ilçesinde tipiden dolayı vatandaşlar yürümekte zorluk çekti.

Karayolları ekipleri Erzurum-Bingöl kara yolunun kapanmaması için Herdo mevkisinde hazır bekletiliyor.

- Şırnak

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde de etkili olan kar ve tipi, özellikle yüksek rakımlı köylerde ulaşımda aksamaya neden oldu.

İlçeye bağlı 7 köy ve 3 mezra yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı.

Kar kalınlığının yer yer 20 santimetreyi aştığı bölgede, kapanan yolların ulaşıma açılması için ekipler yoğun çalışma yürütüyor.

- Siirt

Siirt'te de yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Pervari ilçesinde 12 köy ve 4 mezra ile Şirvan ilçesinde 10 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi ve Karayolları 94. Siirt Şube Şefliği ekipleri, kapanan yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.