İSTANBUL - Bilişim sektöründe faaliyetlerini sürdüren DOF Robotics ile Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Derneği (SODİMER), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlan Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi ile ilgili genelgeyi desteklediklerini duyurdu.
DOF Robotics'ten yapılan açıklamaya göre, kurulduğu günden bu yana kendi öz kaynaklarına ve yetenekleri ışığında yerli imkanlarla üretim yapan DOF Robotics, nitelikli iş gücünü destekleme ve bilişim alanında dünyada ülkenin ağırlığının daha da artırılması için çalışmalarını sürdürüyor.
DOF Robotics & SODİMER iş birliğiyle devam eden start up okulu da bu vizyon çerçevesinde başlatılan ve 200 öğrenci arasından seçilmiş 30 girişimci adayına çok çeşitli alanlarda derslerden oluşan bir programla eğitim vermeyi sürdürüyor.
Online olarak sürdürülen program süresince Türkiye'nin her yerinden katılımcılar girişimcilik üzerine uzman isimlerden eğitimler alma fırsatı yakalıyor.
Programın temel amaçları arasında ise Milli Teknoloji Hamlesi bağlamında girişimci ruhunu desteklemek ve geliştirmek yer alıyor.
Cumhurbaşkanımızın genelgelerinde belirttiği amaçları destekliyoruz
Cumhurbaşkanlığı imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Ulusal Teknoloji Girişimciliği Strarejisi Genelgesi'ne atıfta bulunarak programla ilgili, DOF Robotics Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mertcan ve SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan imzasıyla açıklama yapıldı.
Mertcan ve Prof. Dr. Eraslan tarafından yapılan ortak açıklamada, "Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı'ndan Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi çerçevesinde Milli Teknoloji Hamlesi'ni gerçekleştirme yolundaki faaliyet ve ilerlemelerin hız kazandığı ve teknoloji girişimciliği ekosisteminin daha da güçlendirilmesi amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi yayımlanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın genelgelerinde belirttiği amaçları destekliyor ve yenilikçi teknolojileri ulusal kalkınmamızın temelinde gördüğümüzü belirtiyor ve diğer paydaşları da göreve davet ettiğimizi kamuoyuna duyuruyoruz." ifadelerine yer verildi.
Öte yandan, 3 ay sürecek eğitim programı kapsamında işlenecek dersler "Girişimcilik Anatomisi ve Temel Kavramlar, Start UP Felsefesi ve Etik Kuralları, Start UP Hukuku ve Yasal Metinler, Markalaşma ve Reklam, Yatırım Alma ve Exit Süreçleri, Start-up Girişimlerde Blockchain ve Akıllı Sözleşmeler, Yurt Dışına Açılma ve Şirket Kurma, Bir Start-up Nasıl Başarısız Olur?, Proje Oluşturma ve Sunum Teknikleri, Üç Boyutlu Düşünme ve Yaratıcılık" şeklinde sıralandı.