Memur-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Leyla Daştan, "Anayasa Değişsin, Aile Korunsun" kampanyası kapsamında düzenlenen basın açıklamasında aile yapısının korunması ve başörtüsü özgürlüğünün anayasal güvence altına alınması gerektiğini belirtti.
Daştan, "İyi yetişmiş bir neslin temeli güçlü bir aile yapısına dayanır. Ancak aile kurumumuz, küresel sapkın ideolojilerin ve kültürel operasyonların tehdidi altındadır" diyerek, Anayasa'nın 41. maddesine 'Aile, kadın ve erkekten oluşur. Aile ilişkisinin temeli evliliktir' ifadesinin eklenmesini talep ettiklerini söyledi.
Kadınların başörtüsü nedeniyle ayrımcılığa uğramaması için Anayasa'nın 24. maddesinde de gerekli düzenlemelerin yapılmasını isteyen Daştan, "Gazi Meclisimizi bu konuda harekete geçmeye çağırıyoruz" dedi.
Memur-Sen'in bu amaçla bir imza kampanyası başlattığını belirten Daştan, "Tüm illerde kurulan stantlarımız aracılığıyla halkımızın desteğini bekliyoruz. Kampanyamıza imza.memursen.org.tr adresinden de katılım sağlanabilir" ifadelerini kullandı.
"Anayasa değişsin, aile korunsun" sloganıyla yürütülen kampanyaya tüm vatandaşları destek olmaya davet eden Daştan, aile yapısının korunmasının toplumsal ve kültürel bir sorumluluk olduğunu vurguladı.