
Ağrı - Fuarın açılışına katılan Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Ağrı temsilciliğindeki standları ziyaret ederek, sergilenen çalışmaları inceledi ve katılımcılarla sohbet etti. Fuarda, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayesindeki okul ve kurumların hazırladığı çeşitli çalışmalar sergilendi. Filografi, naht sanatı, el sanatları, çinicilik-seramik, cam-boncuk çalışmaları, resim sergileri, maket ve kitaplık çalışmaları, CNC projeleri ve daha pek çok alanda Ağrı'nın kültürel, sanatsal ve eğitimsel başarıları tanıtıldı.
Müdür Kökrek, fuarın bölge için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayarak, "Fuar, üniversite öğrencilerimize istihdam olanakları sunmak, kariyer planlamalarına destek olmak ve sektör temsilcileriyle iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla düzenleniyor. Ağrı olarak, öğrenci ve öğretmenlerimizin çalışmalarını sergileyerek, ilimizin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini, sanatsal ve teknolojik faaliyetlerini, eğitim başarılarını ve vizyonunu tanıtıyoruz" dedi.
Fuarda, Atatürk Üniversitesi başta olmak üzere, Ağrı İbrahim Çeçen, Ardahan, Artvin Çoruh, Bayburt, Erzincan Binali Yıldırım, Erzurum Teknik ve Kafkas üniversitelerinin yanı sıra, kamu ve özel sektör temsilcileri de yer aldı. Kariyer söyleşileri, paneller, seminerler, atölye çalışmaları, stant ziyaretleri ve ikili görüşmeler gibi etkinlikler, fuarın canlı ve bilgilendirici atmosferini oluşturdu.