Ekonomi

Türk Telekom engelsiz yaşam için çözümler sunmaya devam ediyor

Türk Telekom, telefonda sesli kitap hizmeti "Telefon Kütüphanesi" ile 2011'den bu yana kitapların görme engellilere ulaşan sesi oluyor

İSTANBUL - Türk Telekom , "Telefon Kütüphanesi", "Kitaplara Ses", "Günışığı", "Sesli Adımlar", "Erişilebilir Tiyatro" gibi projeleriyle engellilerin toplumsal hayata eşit katılımını ve bilgiye erişimini destekliyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Türk Telekom, telefonda sesli kitap hizmeti "Telefon Kütüphanesi" ile 2011'den bu yana kitapların görme engellilere ulaşan sesi oluyor. Telefon Kütüphanesi ile kullanıcılar, romandan şiire, tarihten kişisel gelişime 50 farklı kategoride 3 binden fazla sesli kitaba erişirken uygulama içerisinde yer alan "Tablolar Konuşuyor" bölümünde yer alan dünyaca ünlü tablolara ve Milli Saraylar Resim Müzesi Koleksiyonu Seçkisi'ne sesli betimlemeli olarak ulaşabiliyor.

Telefon Kütüphanesi uygulaması ayrıca, "İlaç Barkodu Okuma" ve "Para Tanıma "fonksiyonları ile de görme engellilerin günlük hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Türk Telekom'un Kitaplara Ses uygulaması sayesinde görme engellilerin daha çok kitaba ulaşmasını sağlamak için dileyen herkes gönüllü olarak kitap seslendirebiliyor.

Türk Telekom'un az gören çocuklara yönelik 2014 yılında hayata geçirdiği "Günışığı Projesi", az gören çocukların erken müdahale eğitimleriyle görme yetilerini kullanabilmelerine ve engelsiz akranlarıyla birlikte kaynaştırma eğitimine devam etmelerine destek olmayı amaçlıyor. Günışığı projesi kapsamında geliştirilen "TahtApp" uygulaması ise, az gören çocukların hem dersi dinleyip hem de eş zamanlı olarak tahtayı tabletlerinden takip etmelerine olanak sağlıyor.

Türk Telekom, ana destekçisi olduğu Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) görme ve işitme engelli sanatseverlerin kültür sanat etkinliklerine katılımını artırmak hedefiyle sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor. AKM'de hayata geçirilen "Sesli Adımlar" uygulaması görme ve işitme engellilerin yardıma ihtiyaç duymadan AKM'nin açık ve kapalı alanlarında rahatça yön bulmalarına imkan tanıyor.

Kültür sanatta engelleri kaldırmak amacıyla başlatılan "Erişilebilir Tiyatro projesi" kapsamında ise AKM'deki Devlet Tiyatrosu oyunlarında üst yazı, canlı betimleme ve özel sahne turu uygulamaları ile görme ve işitme engelli bireyler için engelleri aşan bir tiyatro deneyimi sunuyor.

AKM'deki "Erişilebilir Tiyatro" projesi her ay canlı betimleme, sahne turu ve üst yazı uygulamalarıyla görme ve işitme engelli sanatseverlere engelsiz bir tiyatro deneyimi yaşatmaya devam edecek.

Kaynak: ANADOLU AJANSI

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA) Hakkında

Anadolu Ajansı (AA)
Diyadinnet.com olarak, abone olduğumuz Anadolu Ajansı'ndan aldığımız güvenilir ve hızlı haber akışı sayesinde, okurlarımıza Doğu Anadolu bölgesi başta olmak üzere Türkiye ve dünyadan en güncel gelişmeleri, doğru ve tarafsız bir şekilde ulaştırmayı amaçlıyoruz. AA'nın geniş haber ağı ve güçlü kaynakları, bizlere yerel ve ulusal düzeyde derinlemesine haber yapma imkanı sağlıyor.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir